Toont alle 16 resultaten

Tijdelijk ontvang je bij aankoop van een kunstwerk van Quraish een gratis moderne witte baklijst (formaat 21x21cm)  t.w.v. €75,-!

Quraish

Quraish

Quraish (Bagdad, 1965) is een Irakese kunstenaar. De uit Irak afkomstige kunstenaar Mohammed Quraish volgde in Bagdad de kunstacademie.

Impressies kunstwerken van Quraish

Het kunstleven van Bagdad is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, erg bloeiend. Quraish besloot echter in 1994 zijn geboorteland te verlaten vanwege het politieke regime. Hij woont en werkt alweer geruime tijd in Nederland.

Bij het creëren van een kunstwerk beschouwt Quraish elke fase als wezenlijk onderdeel van het scheppingsproces. De eerste stap is het bewerken van het basismateriaal. Het proces wordt voltooid met het aanbrengen van de handtekening.

Quraish maakt gebruik van verschillende grafische technieken bij het maken van zijn kunstwerken, zoals kerven, krassen, etsen en het aanbrengen van kleur. Bij het vervaardigen van zijn kunstwerken wordt Quraish uitgedaagd om zich open te stellen voor het palet van de verschillende menselijke gemoeds bewegingen.