Toont alle 10 resultaten

De kunstwerken van John Konijn zijn te koop en te huur in onze galerie.

John Konijn

John Konijn

John Konijn (Purmerend, 1979) woont en werkt in Amersfoort. De relatie tussen het werk, de kunstenaar, de aanschouwer, de alledaagse werkelijkheid, verwondering en het mysterieuze. In die relatie ontstaan verhalen, vragen, spanningen en nieuwe perspectieven.

Impressies kunstwerken van John Konijn

Eindeloze nieuwsgierigheid naar wat is en wat komen gaat, waarin je kunt verdwalen en zwemmen. Het bijzondere van het alledaagse komt tot leven in het dynamische spel van kleuren en contrasterende verftechnieken. De vele lagen creëren ruimte en reageren op elkaar.

Konijn heeft een losse schilderkunstige toets en is een fysieke en snelle schilder. Bij de opzet van een nieuwe compositie danst hij over zijn werk om de onderlaag al veel kracht mee te geven. Verdunde transparante olieverf wisselt hij af met pasteuze streken.

Het kleurenpalet, de dramatische expressie en de licht surrealistische vervreemde inslag zorgen voor veelzijdige ruimtelijke werken. Het kleurenpalet, de dramatische expressie en de licht surrealistische vervreemde inslag zorgen voor veelzijdige ruimtelijke werken. Zijn werken zijn opgenomen in vele collecties. In 2021 werden zijn schilderijen geëxposeerd in het Mondriaanhuis en Museum Flehite in Amersfoort.