Toont alle 3 resultaten

De kunstwerken van Joyce van Oorschot zijn te bezichtigen in de galerie, te koop en ook beschikbaar in onze kunstuitleen.

Joyce van Oorschot

Joyce van Oorschot

Joyce van Oorschot (Apeldoorn, 1963) is een Nederlandse kunstenares. 1985 was het jaar dat Joyce van Oorschot cum laude als grafisch vormgever afstudeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem.

Impressies kunstwerken van Joyce van Oorschot

Na een aantal jaren met veel plezier voor verscheidene bureau’s en uitgevers te hebben gewerkt als vormgever, fotograaf en illustrator is ze uiteindelijk voor zichzelf begonnen. Hierdoor kon zij zich met name ook gaan storten op het maken van grote schilderijen. In de loop der jaren heeft Joyce hierin haar eigen methodes en technieken ontwikkeld.

Met name de begeleiding van haar vader en het leerproces van de ambacht van de ‘oude meesters’ en de rijke schildersverhalen (ook uit de familie) kreeg zij ook kleurenleer en de kennis van materialen inclusief de effecten hiervan (de chemie). Tevens zelf de verven en lakken maken d.m.v. o.a. pigmenten / biest / eigeel & eiwit / terpentijn, olie en water.

Ze blijft nieuwe materialen uit proberen welke zijn terug te vinden in haar werk, o.a. acryl, aquarel, olieverf, pastel, bladmetaal, nagellak, hout, krijt, roest, oxide, zand, pigmenten, kunsthars, glas en natuurlijk haar eigen gemaakte verven & lakken.

In haar schilderijen is duidelijk haar ‘handtekening’ terug te vinden waarmee de werken worden gekarakteriseerd door een krachtige vormgeving en een sterk sprekend kleurgebruik.