Toont alle 3 resultaten

De kunstwerken van Peter Donkersloot zijn te bezichtigen in de galerie, te koop en ook beschikbaar in onze kunstuitleen.

Peter Donkersloot

Peter Donkersloot

Peter Donkersloot (Arnhem, 1959) is een Nederlands kunstenaar. Na zijn studie aan de Arnhemse Kunstacademie was Peter freelance illustrator voor diverse uitgeverijen en Advertisementbureaus. In zijn vrije tijd schilderde hij artistiek. Aan het einde van 1987 ontdekte hij dat het werk en de ambitie niet meer goed samen gingen en hij dwong zichzelf om een beslissing te nemen.

Impressies kunstwerken van Peter Donkersloot

Peter Donkersloot schildert volgens de oude ‘laag over laag’ traditie. Transparante lagen over elkaar geven de schilderijen meer diepte en de kleuren zijn ‘warmer’. Dit kan niet worden bereikt door kleuren direct uit de tube. De oude meesters werkten op dezelfde manier met zelfgemaakte olieverf op olie-basis. Door het langzame drogen moesten zij, soms zelfs weken, wachten, voordat ze een extra laag konden toevoegen.

Dit is de reden waarom veel artiesten, zoals Donkersloot, nu werken met het snel drogende acryl (op basis van water) om dezelfde effecten te bereiken. Donkersloot maakt ook gebruik van zeefdrukken van de schilderkunst van oude meesters, die hij geheel of gedeeltelijk bedekt, met het oog op het ‘origineel’ te transformeren tot een nieuw, modern schilderij.

Vandaag geopend tot 17:00

Dinsdag t/m zaterdag zijn wij geopend van 09:30 tot 17:00 uur.
Wij zijn ook op afspraak geopend.