Toont alle 8 resultaten

De kunstwerken van Martin Copier zijn te bezichtigen en te koop in onze galerie.

Martin Copier

Martin Copier

Martin Copier is in 2005 afgestudeerd aan Academie St. Joost in Breda en werkt sindsdien als zelfstandig kunstenaar. Zijn werk is gelaagd en je ervaart de rust en het geduld waarmee hij op een ambachtelijke manier zijn werk maakt.

Impressies kunstwerken van Martin Copier

Hij suggereert beweging en diepte en combineert schildertechnieken met houtsnede drukken. Daarnaast stempelt hij in veel van zijn werken, met zelfgemaakte gereedschappen, verf op het doek. Door deze techniek ontstaat een unieke structuur van verf waarbij het lijkt alsof hij met verf aan het weven is.

Martin bijt zich graag vast in een project. Hij wil het uitdiepen en zich eigen maken, onderzoeken waar de grenzen lopen. Hij is een kunstenaar die bezieling heeft en onophoudelijk bezig is met creëren. Hij grijpt de vrijheid die je als kunstenaar nodig hebt om te doen wat je voelt, als noodzaak.

Onderzoek naar ruimte vanuit een diepe innerlijke overtuiging. Het is interessant hoe hij de ruimte beïnvloedt en binnen deze ruimte een spanningsveld creëert door elementen toe te voegen zoals openingen, lijnen, licht of de zo typerende houtsnede drukken met bewegende figuren.  In zijn werk laat hij zien dat het innemen van ruimte een keuze is, dit geldt ook voor ruimte geven, ruimte delen of ruimte opeisen. Zijn werk wordt hiermee een aanmoediging, een bevestiging om je eigen pad te volgen.

Je wordt in zijn werk gezogen en de kijker komt in een nieuw universum terecht. Hij daagt de kijker uit om zich open te stellen voor zijn wereld. De kunstwerken van Martin Copier hebben inmiddels hun weg gevonden naar kunstliefhebbers en verzamelaars van Hong Kong tot Londen.