Toont alle 38 resultaten

De kunstwerken van Hans Jochem Bakker zijn bij Amersfoort Art te koop en waar aangegeven ook beschikbaar in onze kunstuitleen.

Hans Jochem Bakker

Hans Jochem Bakker

Hans Jochem Bakker is autodidact en brak eind vorige eeuw door met JOADOR, een kunstenaarsduo, dat wereldwijd bekendheid genoot.

Impressies kunstwerken van Hans Jochem Bakker

Geïnspireerd door kunstenaars als Salvador Dalí, Miró en Picasso heeft hij delen van hun zuidelijke temperament overgenomen in zijn thematiek, zoals een bijzondere belangstelling voor stieren gevechten, vogels, paarden en vrouwen.

In zijn vroegere periode trad hij voornamelijk in het voetspoor van Salvador Dali, zich bedienend van thematiek vol van mystieke en nachtmerrie-achtige beelden. Dat leverde zeer gedetailleerde, buitengewoon knap geschilderde visioenen op. Zijn werkwijze werd hierna expressionistisch. De kunstenaar had zich bevrijd van zijn zelf aangelegde dwangbuis en uit het nieuwe werk sprak van meet af aan de tomeloze vreugde over die bevrijding.

Zo spontaan mogelijk, eerlijk, recht uit gepassioneerde kunstenaarshart. Alles is in beweging, en dat is ook de belangrijkste reden om te blijven schilderen. Daarmee wordt de schilderhandeling compleet en wordt het schilderij een eenheid van vorm, kleur en beweging.

In onze galerie in Amersfoort treft u een grote collectie kunstwerken van Hans Jochem Bakker. Neem gerust even contact met ons op of het kunstwerk naar uw interesse in de galerie aanwezig is en of deze beschikbaar is voor verhuur.