Enig resultaat

Het beeld 'Max' van Klaas Gubbels is te zien en te koop in onze galerie.

Klaas-Gubbels

Klaas Gubbels

Klaas Gubbels (Rotterdam, 1934) is een Nederlands kunstenaar. Hij is één van de bekendste Nederlandse beeldend kunstenaars, alhoewel hij het woord ‘kunstenaar’ zelf te gewichtig vindt: Een kunstenaar lijdt? Hij zegt altijd: “Hup, schilderen en geen gezeik”. Klaas Gubbels is geboren in het Rotterdam van 1934. Hij studeerde daar Reclame schilderen en deed later een avondcursus aan de Academie van Beeldende Kunsten. Inmiddels woont hij in Arnhem en heeft hij hier ook een prachtig atelier. Maar behalve in Arnhem heeft hij ook een atelier in Frankrijk.

Impressies kunstwerken van Klaas Gubbels

Klaas Gubbels is befaamd geworden om zijn stillevens van voornamelijk tafels, stoelen en koffiekannen. De combinatie van woorden en beeldende kunst gebruikt hij vaker.

Gubbels zoekt zijn onderwerpen in de puurste, platonische vorm. Geen enkele lijn is overbodig. Hij tekent geen koffiepot maar beschrijft poëzie, agressie of juist saaiheid. Schoonheid is onecht en staat in de weg voor het hoogste goed, de waarheid. Een mooi schilderij maken stelt niets voor. Maar een goed schilderij, dat wat ís, dat is andere koek.