Toont alle 8 resultaten

De kunstwerken van Miguel Angel Nuñez zijn te bezichtigen in de galerie, te koop en ook beschikbaar in onze kunstuitleen.

Miguel Angel Nunez

Miguel Angel Nuñez

Miguel Angel Nuñez (Maldonado, Uruguay 1966), wiens schilderijen op nationaal niveau zijn tentoongesteld, maar ook in Brazilië, Panama, Argentinië en Uruguay.

Impressie kunstwerken van Miguel Angel Nuñez

Door middel van realisme en hyperrealistische stillevens probeert hij niet alleen de nauwkeurige verschijning van een object of figuur vast te leggen, maar ook de geest, ziel en schoonheid in elk van zijn onderwerpen. De artistieke praktijk van Nuñez draait om de studie van licht en texturen. Zijn ongelooflijk gedetailleerde composities zijn gemaakt met behulp van olieverf op canvas of hout.

Miguel A. Nuñez werd in 1966 geboren in Maldonado, Republiek Uruguay. Van jongs af aan was Miguel gefascineerd door tekenen en begon hij het werk van de plaatselijke schilder Manolo Lima te bestuderen. Gedurende deze tijd ontdekte hij zijn passie voor kunst en besloot hij een carrière als kunstenaar na te streven.

Hij besteedde elke vrije minuut aan het leren over kunst en technieken, maar kon vanwege de thuiseconomie in Uruguay geen kansen vinden om zijn droom na te jagen. Van 1985 tot 1994 volgde Miguel leercursussen aan de Stedelijke School voor Beeldende Kunsten. Hier genoot hij van lessen van Carlos Tonelli en Miguel Battegazore, van wie de laatste Miguel later als zijn leerling zou nemen en de technieken van hyperrealisme zou leren. Miguel houdt een leergierige houding aan ten aanzien van zijn talent, blijft opleidingsscholen volgen en streeft ernaar zijn vaardigheden verder te ontwikkelen.

Meer recentelijk heeft hij een beurs gekregen voor de Arauco Foundation in Madrid. Hier werkt hij samen met de gevestigde leraar Guillermo Muñoz Vera en kunstenaar Antonio López. Sinds 1996 is hij tevens hoogleraar aan de Stedelijke School voor Beeldende Kunsten. Miguel heeft zijn werken tentoongesteld in tal van collectieve tentoonstellingen in verschillende landen, waaronder Uruguay, Argentinië, Chili, Paraguay en de EU.