Enig resultaat

Het Gouden Kalf van The Mackaay is bij Amersfoort Art (online) te koop.

Theo Mackaay

Theo Mackaay

Theo Mackaay (Utrechtt, 1950) is een Nederlands kunstenaar, beeldhouwer, schilder en musicus. Was als een tiener al gepassioneerd door muziek en schilderen.

Kunstobject van Theo Mackaay

Tijdens zijn opleiding aan de kunstacademie de Gerrit Rietveld en de Rijksacademie in Amsterdam, kreeg Mackaay de kans om zijn klassieken te leren kennen en te bewonderen. In Mackaay’s werk wordt telkens op een nieuwe en verrassende manier de expressie van de organische vorm verhevigd. Na het bekende gouden kalf dat hij in zijn jeugdjaren ontwierp als prijs voor het Nederlandse Film Festival, heeft de kunstenaar zich geweldig ontwikkeld.

Mackaay over zijn werk: “Op de een of andere manier ben ik in mijn ontwikkeling steeds verder terug in de tijd gegaan en uiteindelijk bij mijn kinderjaren uitgekomen. Ik doe de deur dicht van mijn atelier en daar mag ik alles maken wat ik wil, the sky is the limit. Het behoeft een grote mate van vrijheid dat je kiest om dicht bij jezelf te zijn en je geen helden meer kopieert. Ik werk dan ook niet meer naar model maar alleen nog maar vanuit mijn fantasie. Ik heb lang sprookjesboeken verzameld, daar was ik gek op in mijn jeugd en een deel van dat sprookjesachtige, dat mystieke, is misschien wel terug te vinden in mijn werk en vooral in mijn schilderijen.”

In zijn stenen en bronzen beelden glanzen de gespannen vormdetails, in zijn schilderijen een markant oeuvre, stralen de kleuren in een weelderig gamma.