Toont alle 10 resultaten

De kunstsculpturen van Jörg Ridderbusch zijn te bezichtigen in de galerie, te koop en ook beschikbaar in onze kunstuitleen.

Jörg Ridderbusch

Jörg Ridderbusch

Jörg Ridderbusch (Fürstenau, 1954) is een Duitse kunstenaar. Zijn metalen kunstwerken van vreemde, grappige vogels zijn geliefd bij kunstliefhebbers en verzamelaars uit binnen- en buitenland.

Impressies beelden van Jörg Ridderbusch

Jörg Ridderbusch maakt voornamelijk gebruik van gerecyclede materialen van staal. Van trapleuningen bouwt hij bijvoorbeeld tronen voor koningen en koninginnen en van autovelgen maakt hij de mooiste vleugels voor vogels. Jörg voegt hiermee emotie toe aan materiaal dat door velen als kil en zielloos wordt ervaren, materiaal dat zich bovendien aan het eind van zijn levenscyclus bevindt. Dat kille materiaal verwerkt hij op speelse wijze en combineert hij met kleurrijke fantasiefiguren die zo uit een wereld van sprookjes en sagen lijken te zijn weggelopen.

Het oude, geoxideerde ijzer staat in schril contrast met de vele kleuren waardoor de kunstobjecten van Ridderbusch meteen in het oog springen en veel mensen fascineren. Het werk van Ridderbusch is zeer geschikt als buitenkunst, vanwege de omvang maar eveneens vanwege het ‘natuurlijke’ karakter: het roestbruin van het ijzer en de frisse, vrolijke kleuren van de fantasiedieren. In een tuin of buitenruimte fungeren zijn beelden als ware eyecatchers waar het oog telkens opnieuw weer naar afdwaalt.