Toont alle 8 resultaten

De kunstwerken van Henry Brand zijn te bezichtigen in de galerie, te koop en ook beschikbaar in onze kunstuitleen.

Henry Brand

Henry Brand

Henry Brand is geboren in Limburg en is bekend om zijn stadsgezichten en bloemstillevens. Het plezier dat Henry in het schilderen heeft en het werken naar een bevredigend eindresultaat motiveren hem steeds weer.

Impressies kunstwerken van Henry Brand

Wie is Henry Brand?

Henry Brand, geboren in 1942, woont en werkt in Noord-Holland. Hij is een kunstenaar met een passie voor stadsgezichten en bloemstillevens, en brengt zijn werken tot leven met het kenmerkende gebruik van het paletmes. Zijn Nederlandse roots en liefde voor Frankrijk vloeien samen in zijn kunst, waarbij de charmante Franse stadsgezichten een prominente plaats innemen. De Franse invloeden in een aantal van zijn werken zijn te herleiden naar de schildersessies die hij organiseert in met name Normandië, Honfleur en Trouville.

De schilderijen van Henry Brand bij Amersfoort Art

Amersfoort Art is trots om de prachtige werken van Henry Brand aan te bieden, waar liefhebbers van kunst kunnen genieten van zijn unieke en meeslepende creaties. Elk schilderij vertelt een verhaal, waarbij je wordt meegenomen op een visuele reis vol emotie en verbeelding.

Kenmerkende stijl en technieken van Henry Brand

Henry werkt voornamelijk met olieverf. Hierdoor krijgen zijn kunstwerken, die vaak klassieke thema's belichten, een verrassend moderne uitstraling. Of het nu gaat om het mondaine stadsleven of de levendige bloemenpracht van een herfstboeket, zijn werken zijn vlot en levendig opgezet met diepe aardetinten zoals gebrande sienna, okers en mosgroen. Dit resulteert telkens weer in boeiende voorstellingen, een waar kleurrijk spektakel aan de muur.

Henry Brand en Amersfoort Art

Wij nodigen je van harte uit om onze galerie te bezoeken en de prachtige schilderijen van Henry Brand persoonlijk te ervaren. Mocht je niet in staat zijn om langs te komen, dan kun je altijd onze collectie online bekijken en bestellen. Wat jouw voorkeur ook is, wij staan klaar om je te helpen bij het vinden van het perfecte kunstwerk voor jouw collectie. Alle getoonde schilderijen van Henry Brand zijn in onze galerie aanwezig en tevens beschikbaar in onze Kunstuitleen.