Toont alle 12 resultaten

Amersfoort Art heeft de grootste collectie originele schilderijen van Emiliana Cordaro. Alle werken zijn te koop en te huur in onze galerie in Amersfoort.

Cordaro

Emiliana Cordaro

Amersfoort Art heeft de grootste collectie kunstwerken van Emiliana Cordaro in Nederland. Alle schilderijen zijn bij ons te zien, te koop én te huur. Je bent van harte welkom in onze galerie in Amersfoort om je te laten verrassen door haar geweldigen landschappen!

Impressies kunstwerken van Emiliana Cordaro

Geboren in 1967 in Maarssen, heeft Emiliana haar kunstopleiding met succes afgerond aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Emiliana is een meester in het vastleggen van impressionistische olieverfschilderijen die de schoonheid van landschappen tot leven brengen. Haar inspiratie put ze uit de wereld om haar heen, variërend van pittoreske Italiaanse dorpen tot uitgestrekte Europese veengebieden, en alles daartussenin.

De schilderijen van Emiliana overstijgt de loutere weergave van de realiteit; het vangt vooral de sfeer van het landschap. Ze transformeert het landschap tot een kunstzinnige compositie van vormen, lijnen, kleuren en contrasten. Met levendige pigmenten creëert ze kleuren die doen denken aan het latere werk van William Turner. Door zorgvuldig verf en pigmenten in meerdere lagen aan te brengen, weet ze beelden te creëren met een intense atmosfeer, soms bijna transparant, waardoor het oorspronkelijke landschap tot leven komt.

De overvloedige verf en pigmenten resulteren in schilderijen met een indrukwekkende diepte en textuur, die, net als een goede wijn, tijd vergen om volledig te waarderen. Ondanks de onmiskenbaar moderne toets van haar werk, straalt het ook een klassieke charme uit, mede dankzij de prachtige weergave van 'Hollandse luchten'.

Bekijk ook onze galerie impressie op YouTube