Toont alle 7 resultaten

De kunstwerken van Emiliana Cordaro zijn te bezichtigen in de galerie, te koop en ook beschikbaar in onze kunstuitleen.

Cordaro

Emiliana Cordaro

Emiliana Cordaro (Maarssen, 1967) volgde haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Emiliana maakt impressionistische olieverf schilderijen van landschappen.

Impressies kunstwerken van Emiliana Cordaro

Haar inspiratie vindt zij in de landschappen, steden en dorpen waar zij tijdens haar reizen komt. Van kleine Italiaanse dorpen tot de grote Europese veengebieden en alles daartussen. In haar werk is de sfeer van het landschap veel belangrijker dan de precieze weergave van de werkelijkheid. Zij transformeert het landschap naar een compositie van vormen, lijnen, kleuren en contrasten.

Door het gebruik van felle pigmenten creëert zij levende kleuren die doen herinneren aan het latere werk van William Turner. Door het modelleren van verf en pigment in lagen ware het klei, boetseert zij zeer atmosferische soms transparante beelden waardoor het oorspronkelijke landschap tot leven komt.

De rijk aangebrachte verf en pigmenten resulteren in een dik gelaagd schilderij met een geweldige diepte en textuur waarbij je net als bij een goede wijn tijd nodig hebt om het volledig te waarderen. Hoewel het werk overduidelijk modern is heeft het toch een klassiek gevoel mede dankzij de mooie ‘Hollandse luchten’.

Vandaag geopend tot 17:00

Dinsdag t/m zaterdag zijn wij geopend van 09:30 tot 17:00 uur.
Wij zijn ook op afspraak geopend.