Toont alle 5 resultaten

De kunstwerken van Caspar van Houten zijn te bezichtigen in de galerie, te koop en ook beschikbaar in onze kunstuitleen.

Caspar van Houten

Caspar van Houten

Caspar van Houten (Antwerpen, 1966) is een Belgisch kunstenaar. Hij is altijd trouw gebleven aan ‘zijn’ Vlaamse Land en woont en werkt daar nog steeds.

Impressies kunstwerken van Caspar van Houten

Caspar heeft na zijn academische opleiding eerst een geheel andere loopbaan gekozen en ontwikkeld dan zijn huidige professie als kunstenaar. In eerste instantie werkte hij als docent beeldende vakken in het voortgezet onderwijs en later als grafisch vormgever bij enkele bedrijven.

De afgelopen jaren is Caspar zich heel intensief gaan bezighouden met de schilderkunst. Zijn werk heeft zich daardoor sterk ontwikkeld. Caspar is in staat gebleken een duidelijk herkenbare signatuur aan zijn werk te verbinden. Simpele vormen, stevige contouren en vooral het gebruik van helder, felle kleuren zijn hiervoor verantwoordelijk.

De nachtelijke stilte is bij voorkeur het moment waarop Caspar zijn creativiteit toevertrouwt aan het – bij aanvang – maagdelijk witte canvas.