Toont alle 44 resultaten

De kunstwerken van Karin Vermeer zijn te koop en te huur in onze galerie in Amersfoort.

Karin Vermeer

Karin Vermeer

Karin Vermeer is geboren in 1970 in Tilburg en volgde haar studie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, waar zij nu nog steeds woont en werkt. Haar kunstwerken zijn een mix van foto’s/beelden die zij eerst digitaal en daarna met verf bewerkt. Haar favoriete onderwerp is het vrouwelijk portret. De meeste van haar portretten zijn samengesteld uit vier tot vijf verschillende gezichten, meestal van een verschillende etnische identiteit.

Impressies kunstwerken van Karin Vermeer

Amersfoort Art heeft de grootste collectie kunstwerken van Karin Vermeer. Kom eens langs in onze galerie in Amersfoort en laat je verrassen door haar unieke stijl en ronduit spectaculaire portretten. Waarschijnlijk wordt je net zo enthousiast over haar kunst als dat wij zijn!

Middels beeldbewerking creëert Karin vaak een nieuw, niet bestaand persoon. Naast deze gemanipuleerde portretten maakt zij ook foto’s van modellen in haar studio en gebruikt ze reeds bestaande foto's van bijvoorbeeld bekende iconen. Vervolgens voegt ze deze samen met foto’s en beelden van oude muren, gescheurde posters en allerlei andere interessante onderwerpen met als doel een totaal nieuw beeld te creëren. Als het digitale beeld klaar is worden ze gedrukt op zuurvrij papier en verlijmd op linnen om vervolgens bewerkt te worden met o.a. gel mediums en verf. Het resultaat is een werk met veel pasteuze lagen. Op deze manier probeert ze het digitale beeld tastbaar te maken.

Het werk van Karin gaat niet zozeer over uitleg en concept, het is een spel en gaat over het beeld zelf. Ze begint meestal met een niet vooropgezet idee, maar door te kijken naar de verzamelde beelden en door deze te mixen ontstaat er langzaam een nieuw werk. Karin’s kunstwerken zijn een mix van fotografie, acrylverf, structuurpasta’s en een mat of juist glanzende vernislaag. Ze worden allen met de hand vervaardigd en daardoor altijd nét een beetje anders. De oplage is maximaal 25 stuks, verkrijgbaar in diverse formaten. In de galerie hebben wij een grote collectie kunstwerken van Karin Vermeer. Neem gerust contact op of je favoriete kunstwerk beschikbaar is!