Toont alle 16 resultaten

De kunstwerken van Tineke Stoffels zijn te bezichtigen in de galerie, te koop en ook beschikbaar in onze kunstuitleen.

Tineke Stoffels

Tineke Stoffels

Tineke Stoffels heeft zo lang als zij zich kan herinneren de drang om te creëren, zowel met verf, kwasten, papier en textiel, in de tuin met planten, achter het fornuis met allerlei ingrediënten, binnenshuis met verf, hout, kledingstoffen en behang. Zij probeert alles net zo lang uit totdat zij tevreden is met het resultaat.

Impressies kunstwerken van Tineke Stoffels

Haar interesse in kunst werd geboren toen zij met haar tante op 12-jarige leeftijd het Rijksmuseum in Amsterdam bezocht. Ze voelt  nog steeds hoe ze onder de indruk was van de werken van de Nederlandse Oude Meesters; het gebruik van licht en schaduw, de kleuren, de kleding, de onderwerpen, de technieken.

In haar studio kan zij zich volledig concentreren op het maken van nieuw werk met behulp van haar camera op een statief. Het creëren van een nieuw stilleven kost heel veel tijd. Zij houdt van natuurlijke materialen, eenvoud, symmetrie, sterke lijnen, sobere kleuren en bijzondere details en gebruikt dat zoveel mogelijk in haar werk. Waar mogelijk al gedurende de assemblage van het stilleven en anders in het vervolgproces.

De digitale ‘dark room’ is de laatste fase. Photoshop geeft haar de laatste gereedschappen om foto om te toveren in een schilderachtige afbeelding. Een proces dat verschillende dagen duurt. Ondanks het feit dat zij een specifieke procedure volgt houdt zij ruimte voor verrassing die zich voordoet tijdens het proces. Vaak vraagt men zich af of het werk gefotografeerd is of geschilderd. Voor haar is het beide.

De foto’s zijn verkrijgbaar met helder UV werend acrylglas en anti-reflex UV werend acrylglas. Een aantal werken zijn ook beschikbaar in onze kunstuitleen. Dit staat bij het kunstwerk aangegeven. Mail of bel ons gerust voor meer informatie.