Toont alle 6 resultaten

De kunstwerken van Miguel Peidro zijn te bezichtigen in de galerie, te koop en ook beschikbaar in onze kunstuitleen.

Miguel Peidro

Miguel Peidro

Miguel Peidro werd geboren in 1950 in Alcoy, Spanje. Hij kreeg een artistieke opleiding in een privéstudio naast de bekende Spaanse meesters Vicente Moya, Alex Alemany en Juan Ferri. In aanwezigheid van zulk talent, werd Miguel geïnspireerd om zoveel mogelijk te leren en deed dit binnen een periode van vijf jaar.

Impressies kunstwerken van Miguel Peidro

Miguel heeft een speciale gevoeligheid en bewustzijn voor de natuur die duidelijk door zijn werken resoneert. Zijn keuze voor het panoramische formaat accentueert het landschap en nodigt de kijker uit om deel te nemen aan de visie van de kunstenaar.

Bij het bekijken van Peidro’s landschappen, kan men niet anders dan verstrikt raken in de stille en meditatieve afbeeldingen van zijn geboorteland. Licht en reflectie zijn vooral belangrijk in de landschappen van Peidro.

Licht dat weerkaatst op water en oppervlakken is een mysterieus fenomeen dat hij met intriges en energie onderzoekt. Het water reflecteert niet alleen het licht, maar ook de vitaliteit van de natuurlijke wereld die Peidro bewondert. Peidro’s aantrekkingskracht op de kracht van de natuur staat buiten kijf. Zijn bewondering voor zowel de schilderkunst als de natuur vertaalt zich welsprekend op canvas door het gebruik van delicate penseelstreken en dikke verflagen.

In de eigen woorden van de kunstenaar: “Mijn passie voor zowel schilderen als de natuur zijn vermengd in mezelf. Dit is de reden waarom ik landschappen schilder. Ik vind veel inspiratie in het maken van wandelingen in de natuur tijdens mijn reizen. Ik ben niet geïnteresseerd in de huidige kunsttrends, ik schilder gewoon wat ik leuk vind.” Het werk van Miguel Peidro is uitgebreid tentoongesteld en verzameld in Spanje, Japan, de VS, Portugal en China, waaronder een expositie in het Time Arts Museum in Peking.

De bekende Catalaanse kunstcriticus Josep Cadena zegt over de werken van Miguel Peidro: “Om te beginnen moet hij eerst de poëtische trilling voelen van de zonnestralen die door de boomtakken gaan, waardoor elk blad een diversiteit aan tinten krijgt. Of het is de noodzaak om de spirituele verbinding met de zee te voelen, dankzij het voortdurende komen en gaan van de golven. Of om met elke stap, zonder op te houden met lopen, de lichte kus van de wind vast te leggen die elke dag ontwaakt... Wanneer hij dit punt in zijn werken bereikt, is dat het moment waarop hij zijn missie als schilder het beste vervult, omdat hij ons deelnemers aan wat hij wilde ontdekken, wat ons helpt een meer haalbare manier te bereiken om naar de wereld te kijken.”