Toont alle 3 resultaten

De kunstwerken van SoSerge zijn opgenomen in de collectie van Amersfoort Art

soserge art

SoSerge

StreetArt, UrbanArt, PopArt? De kunstwerken van SoSerge (Serge Veenema) laten zich niet snel in een hoekje plaatsen. Wat je wel met zekerheid kunt stellen is dat zijn mixed-media artworks wervelend en indrukwekkend zijn. Echte Eye-catchers!

Impressies kunstwerken van SoSerge

Geboren in 1971 in het pittoreske Spakenburg, aan de oevers van het IJsselmeer, ontdekte Serge Veenema in de jaren '90 zijn creatieve roeping. Zijn pad kruiste dat van Kerst Koopman in IJlst, waar Serge ronddwaalde in de fabriek van Kerst, bekend om zijn unieke plantenbakken. Hier ontwaakte Serge's creativiteit, en al snel begon hij met het ontwerpen van lampen en meubels, zowel voor binnen als buiten. Zijn schetsboeken raakten gevuld, en de meest veelbelovende ontwerpen werden prototypes, soms zelfs geproduceerd in de fabriek van Kerst Koopman.

Na zijn studie Small Business volgden jaren van zakelijk succes, gehuld in kostuums en stropdassen, werkzaam voor bedrijven als Douwe Egberts en Mercedes. Ondanks zijn commerciële inzet bleef zijn creatieve passie smeulen. Het toeval bracht de geboorte van de broodplank toen hij een bed voor zijn zoon Finn maakte. Het overtollige eikenhout, ongeschikt voor het bed, diende als experimentele basis. Met rode epoxy vulde hij een scheur in de plank, voegde een handvat toe, en het succes van de broodplank was een feit, wat resulteerde in zijn eigen bedrijf in broodplanken.

Inmiddels creëert 'Brood en Plank'  al jaren eiken presentatieplanken voor diverse markten. Om zijn creativiteit te voeden, bezocht Serge moderne musea en galeries in verschillende steden, vooral in Cannes en Nice tijdens zijn jaarlijkse reizen naar Zuid-Frankrijk. Als hobbyist experimenteerde hij al jaren met kunst in zijn werkplaats. Een bekende galeriehouder werd zo onder de indruk van zijn nieuwe technieken en bewerkingen dat hij vond dat de wereld ze moest zien. Serge trad naar buiten met zijn kunstwerken en SoSerge was geboren!

De stijl van SoSerge is divers, maar altijd doordrenkt met gevoel. Hij vervaardigd zijn kunstwerken uit meerdere lagen, resulterend in karakteristieke meesterwerken. Zijn schilderijen winnen steeds meer bekendheid en zijn inmiddels opgenomen in collecties van kunstliefhebbers en verzamelaars.

De straatposters die voornamelijk uit Frankrijk en Italie komen worden verwerkt in de kunstwerken. Alles wordt afgewerkt met een dikke laag glasheldere epoxy. Dan komt het werk echt tot leven. Naast de straatposters worden er andere oude  materialen verwerkt in de kunstwerken om het een nog unieker karakter te geven. Daarnaast wordt er veel acrylverf en spuitbussen gebruikt om het een echte SOSERGE te maken.