Toont alle 20 resultaten

De kunstwerken van Herman Brood zijn te bezichtigen in de galerie, te koop en ook beschikbaar in onze kunstuitleen.

Herman Brood

Herman Brood

'Herman Brood is een legende en legendes sterven niet. Zij maken deel uit van de cultuurschat van een samenleving.’

Impressies kunstwerken van Herman Brood

Een unieke, creatieve geest die weigerde volwassen te worden. Zijn lichaam werd verwoest door intensief drugs- en drankgebruik. Enkele maanden voor zijn 55e verjaardag pleegde hij zelfmoord. Een unieke, creatieve geest die weigerde volwassen te worden. Zijn lichaam werd verwoest door intensief drugs- en drankgebruik. Enkele maanden voor zijn 55e verjaardag pleegde hij zelfmoord.

Herman Brood was een Nederlandse muzikant, kunstschilder en media-persoonlijkheid, die vooral bekend stond om zijn excentrieke levensstijl en zijn bijdragen aan de Nederlandse rockscene. Hij werd geboren op 5 november 1946 in Zwolle en overleed op 11 juli 2001.

Brood begon zijn muzikale carrière als pianist en zanger in diverse bands, waaronder Cuby + Blizzards. Hij verwierf echter pas echt bekendheid als frontman van zijn eigen band, Herman Brood & His Wild Romance, in de jaren 70 en 80. De band had verschillende hits, waaronder "Saturday Night" en "Never Be Clever".

Naast zijn muzikale talent was Brood ook een getalenteerd kunstschilder. Zijn schilderijen kenmerkten zich vaak door kleurrijke en levendige composities, en zijn werk werd internationaal tentoongesteld.

Herman Brood was ook bekend vanwege zijn openhartige houding ten opzichte van drugsgebruik en zijn tumultueuze persoonlijke leven, dat vaak de media haalde. Hij worstelde met drugsverslaving gedurende zijn leven en pleegde uiteindelijk zelfmoord door van het Amsterdamse Hilton Hotel te springen in 2001.

Brood blijft een iconische figuur in de Nederlandse popcultuur, bekend om zijn muzikale bijdragen, zijn kunst en zijn kleurrijke persoonlijkheid. Zijn nalatenschap leeft voort in zijn muziek, zijn schilderijen en de herinnering aan zijn unieke karakter.

Amersfoort Art beschikt over een mooie kunstcollectie van Herman Brood. Veel werken zijn ook beschikbaar in onze Kunstuitleen, dit staat aangegeven bij het werk.