Toont alle 4 resultaten

De beelden van Richard Orlinski zijn te zien in onze galerie maar ook online te koop. Levertijd 1-3 dagen - gratis verzending

Richard Orlinski

Richard Orlinski is al sinds 2015 de best verkopende hedendaagse Franse kunstenaar ter wereld. Zijn werken worden internationaal geroemd. Met enkele miljoenen volgers op sociale netwerken heeft Richard Orlinski een zeer betrokken gemeenschap van kunstliefhebbers en enthousiastelingen samengebracht. Dit is onmiskenbare een grote inspiratiebron voor de kunstenaar, die zich voor 100% inzet voor elk van zijn projecten. 'Ik geloof heilig in de kracht van kunst. Vaak durven mensen de deur van een galerie of museum niet open te duwen, dus zorg ik ervoor dat het museum naar hen toe komt!'

Impressies kunstwerken van Richard Orlinski

Sinds 2015 staat Richard Orlinski bekend als de best verkopende hedendaagse Franse kunstenaar wereldwijd. Zijn artistieke reis begon in 2004 met de creatie van zijn allereerste werk: een krokodil gegoten in levendig rood hars, dat al snel een icoon werd binnen het bestiarium van de beeldhouwer. De inspiratie voor zijn kunst put Orlinski uit de popcultuur en alledaagse objecten, en vertaalt deze naar nieuwe sculpturen, vaak geïnspireerd op dieren die symbool staan voor vrijheid, kracht en passie.

Zijn creaties zijn opwindend, gekenmerkt door levendige kleuren en een facetrijke stijl, en worden wereldwijd tentoongesteld. Orlinski heeft zichzelf onderscheiden door zijn werken, vaak van indrukwekkende omvang, op ongewone locaties en in de vrije natuur te presenteren, wat al snel zijn handelsmerk werd.

Gedreven door de ambitie om kunst te democratiseren en voor een breed publiek toegankelijk te maken, onderzoekt Richard Orlinski voortdurend nieuwe expressievormen en kent zijn creativiteit geen grenzen. In 2021 werd hij door de Franse minister van Cultuur Roselyne Bachelot-Narquin benoemd tot Officier van Ordre des Arts et des Lettres. Orlinksi werkt exclusief samen met o.a. Hublot en Formule 1 en heeft galerieën in Parijs, St. Tropez en Miami.