Copa No. 17 (verkocht)

1.895,00

  • Techniek Olieverf op linnen
  • Afmeting 30 x 40 cm
  • Oplage Unica
  • Kunstuitleen 56,85 p/maand
  • U spaart 37,90 p/maand
  • Inclusief Lijst
  • Kunstkoopregeling 10 X 189,50 rentevrij
Huur voor € 56,85 p/m
Artikelnummer: LWRZS Categorie:
Stel een vraagSnel antwoord
Ontvang een gepersonaliseerde preview op jouw muur!Gratis
Uitleg over kunstuitleenBekijken

Beschrijving

Copa No. 17 van Miguel Nuñez

De kunst van Miguel Nuñez combineert evenwicht, realisme, diepte en textuur om de schoonheid van het stilleven te vangen. Met zijn schilderijen streeft hij ernaar om echte momenten vast te leggen, waarbij hij de eenvoudige schoonheid en tijdloze elegantie van klassieke onderwerpen zoals een glas wijn of een schijfje citroen oproept. Zijn verfijnde gebruik van licht en schaduw, zijn fascinatie voor reflecties, en zijn verbluffende kleurgebruik maken elk beeld uitzonderlijk en levensecht. Copa No. 17 is een bijzonder gedetailleerd olieverfschilderij op linnen, voorzien van een fraaie lijst en uiteraard een unica met certificaat van echtheid. Dit kunstwerk is te bewonderen in onze galerie in Amersfoort en beschikbaar in onze kunstuitleen. Het is ook mogelijk om dit schilderij online aan te kopen.

Over de kunstenaar

Miguel Angel Nuñez (Maldonado, Uruguay 1966) heeft zijn schilderijen tentoongesteld in zowel nationale als internationale galerieën, waaronder in Brazilië, Panama, Argentinië en Uruguay. Door middel van realisme en hyperrealistische stillevens probeert hij niet alleen de nauwkeurige verschijning van een object of figuur vast te leggen, maar ook de geest, ziel en schoonheid in elk van zijn onderwerpen. De artistieke praktijk van Nuñez draait om de studie van licht en texturen. Zijn ongelooflijk gedetailleerde composities zijn gemaakt met behulp van olieverf op canvas of hout.

Biografie van Miguel Nuñez

Miguel A. Nuñez werd in 1966 geboren in Maldonado, Uruguay. Van jongs af aan was hij gefascineerd door tekenen en begon hij het werk van de plaatselijke schilder Manolo Lima te bestuderen. Gedurende deze tijd ontdekte hij zijn passie voor kunst en besloot hij een carrière als kunstenaar na te streven. Ondanks economische uitdagingen in Uruguay bleef hij vastberaden en volgde hij diverse leercursussen aan de Stedelijke School voor Beeldende Kunsten van 1985 tot 1994. Hier kreeg hij les van Carlos Tonelli en Miguel Battegazore, die hem de technieken van hyperrealisme bijbrachten. Miguel blijft zich voortdurend ontwikkelen en heeft recentelijk een beurs gekregen voor de Arauco Foundation in Madrid, waar hij samenwerkt met gerenommeerde leraren zoals Guillermo Muñoz Vera en kunstenaar Antonio López. Sinds 1996 is hij tevens hoogleraar aan de Stedelijke School voor Beeldende Kunsten. Zijn werken zijn tentoongesteld in tal van collectieve tentoonstellingen in verschillende landen, waaronder Uruguay, Argentinië, Chili, Paraguay en de EU.