Copa No. 25 (verkocht)

Verkocht

Artikelnummer: PNNIN Categorie:
Stel een vraagSnel antwoord
Ontvang een gepersonaliseerde preview op jouw muur!Gratis
Uitleg over kunstuitleenBekijken

Beschrijving

Copa no. 25 – een indrukwekkend stilleven van Miguel Nuñez

De kunst van Miguel Nuñez heeft alle evenwicht, realisme, diepte en textuur van het mooiste stilleven. Hij streeft ernaar om echte momenten in de tijd vast te leggen in zijn pakkende schilderijen die de eenvoudige schoonheid en tijdloze elegantie oproepen van klassieke onderwerpen als een glas wijn of een schijfje citroen. Zijn unieke combinatie van licht en schaduw, zijn fascinatie voor de reflecterende eigenschappen van dat licht, zijn verbluffende kleurgebruik en zijn gracieuze techniek maken elk beeld uitzonderlijk en levensecht en lijken in sommige gevallen meer te onthullen dan we met onze eigen ogen zouden zien.

Uniek en gedetailleerd

Copa No. 25 is een bijzonder gedetailleerd schilderij, uitgevoerd in olieverf op linnen en voorzien van een fraaie lijst. Het betreft uiteraard een unica en is voorzien van een certificaat van echtheid. Dit prachtige kunstwerk is te bewonderen in onze galerie in Amersfoort en is tevens beschikbaar in onze kunstuitleen. Daarnaast is het ook mogelijk om dit kunstwerk online aan te kopen.

Ontdek de wereld van Miguel Nuñez

Miguel Angel Nuñez (Maldonado, Uruguay 1966) heeft zijn schilderijen tentoongesteld op nationaal niveau, maar ook in Brazilië, Panama, Argentinië en Uruguay. Door middel van realisme en hyperrealistische stillevens probeert hij niet alleen de nauwkeurige verschijning van een object of figuur vast te leggen, maar ook de geest, ziel en schoonheid in elk van zijn onderwerpen. De artistieke praktijk van Nuñez draait om de studie van licht en texturen. Zijn ongelooflijk gedetailleerde composities zijn gemaakt met behulp van olieverf op canvas of hout.

De weg naar meesterschap

Miguel A. Nuñez werd in 1966 geboren in Maldonado, Republiek Uruguay. Van jongs af aan was Miguel gefascineerd door tekenen en begon hij het werk van de plaatselijke schilder Manolo Lima te bestuderen. Gedurende deze tijd ontdekte hij zijn passie voor kunst en besloot hij een carrière als kunstenaar na te streven. Hij besteedde elke vrije minuut aan het leren over kunst en technieken, maar kon vanwege de thuiseconomie in Uruguay geen kansen vinden om zijn droom na te jagen. Van 1985 tot 1994 volgde Miguel leercursussen aan de Stedelijke School voor Beeldende Kunsten. Hier genoot hij van lessen van Carlos Tonelli en Miguel Battegazore, van wie de laatste Miguel later als zijn leerling zou nemen en de technieken van hyperrealisme zou leren. Miguel houdt een leergierige houding aan ten aanzien van zijn talent, blijft opleidingsscholen volgen en streeft ernaar zijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Meer recentelijk heeft hij een beurs gekregen voor de Arauco Foundation in Madrid. Hier werkt hij samen met de gevestigde leraar Guillermo Muñoz Vera en kunstenaar Antonio López. Sinds 1996 is hij tevens hoogleraar aan de Stedelijke School voor Beeldende Kunsten. Miguel heeft zijn werken tentoongesteld in tal van collectieve tentoonstellingen in verschillende landen, waaronder Uruguay, Argentinië, Chili, Paraguay en de EU.