The Firefighter

110,00

  • Techniek Handbeschilderd kunsthars
  • Afmeting 12 x 11,5 x 21,5 cm
Artikelnummer: FO84010 Categorie:
Stel een vraagSnel antwoord

Beschrijving

The Firefighter is een beeld uit de serie The Professionals van Guillermo Forchino. Prachtig beeld als cadeau voor een verjaardag of als relatiegeschenk. Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis.

Guillermo-Forchino

Sergeant Germán Echeverría was niet bang voor vuur. Als kind hield hij ervan om de sigaretten van zijn vader aan te steken, hij hield van die specifieke geur afkomstig van net aangestoken lucifers. Zijn moeder zei altijd: “Speel niet met vuur of je gaat in bed plassen”.

In de herfst amuseerde hij zich door met zijn vrienden vreugdevuren te maken en vervolgens handenvol zout op de vlammen te gooien, gefascineerd luisterend naar het geknetter van het zout. Op een nacht, nadat hij alle gevallen bladeren in zijn tuin had verbrand, droomde hij dat hij in de buurt van een grote boom was en plotseling kreeg hij een vreselijke drang om te plassen, wat hij kalm en met veel plezier deed. De volgende ochtend, bij het ontwaken, nam hij de belangrijkste beslissing van zijn leven: voortaan zou hij vuur bestrijden zonder medelijden. Hij ging naar de brandweerschool en tegenwoordig is hij de brandweercommandant van zijn buurtbrandweer. Iedereen kent hem als de “De Lucifer”.

Gratis verzending in Nederland (België €8,95) – Levertijd 1-2 werkdagen.