Skip to main content
WinkelwagenClose Cart

Amersfoort Art

Galerie Kunstuitleen Lijstenmakerij

Abstracte schilderijen

Amersfoort Art beschikt over een ruime collectie abstracte schilderijen

Abstracte kunstwerken zijn kunstwerken die geen directe weergave zijn van de werkelijkheid. In plaats daarvan maken ze gebruik van kleur, vorm, lijn, textuur en andere elementen van de visuele taal om abstracte composities te creëren.

Abstracte kunst is ontstaan in het begin van de 20e eeuw als een reactie op de traditionele, realistische schilderkunst. Abstracte kunstenaars wilden zich losmaken van de beperkingen van het realisme en de nadruk leggen op de expressie van emoties en ideeën door middel van pure vormen en kleuren.

Abstracte kunst kan variëren van volledig non-figuratief (dat wil zeggen dat er geen herkenbare vormen in het kunstwerk zijn) tot semi-abstract (waarin enkele herkenbare vormen zijn opgenomen, maar deze zijn sterk vereenvoudigd of gestileerd).

Abstracte kunst kan worden gezien als een vorm van kunst die de nadruk legt op de verbeeldingskracht van de kijker en de emoties die worden opgeroepen door het werk, in plaats van op de herkenning van objecten uit de werkelijkheid. Wil je abstracte kunst kopen? Amersfoort Art heeft o.a. abstracte kunstwerken van William Malucu, Martin Copier, Philippo, Enric Pont, Bart van Oijen en Quraish en nog veel meer. Bekijk de volledige collectie online of kom langs in de galerie in Amersfoort!