Toont alle 5 resultaten

Alle kunstwerken van Bart van Oijen zijn te zien en te koop in onze galerie.

Bart van Oijen

Bart van Oijen

Bart van Oijen (Vlijmen, 1949) is een Nederlands kunstenaar. Van 1970 tot 1975 volgde hij zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Na zijn opleiding werkte hij aanvankelijk op een illustratieve, vaak sprookjesachtige wijze. Meestal figuratief, en duidelijk herkenbaar.

Impressies kunstwerken van Bart van Oijen

Bart van Oijen begon langzamerhand zijn werk te abstraheren, d.w.z. hij begon de werkelijkheid vervreemden, of zelfs geheel afscheid te nemen van die werkelijkheid, door alleen maar gebruik te maken van vorm en kleur. Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met felgekleurd lyrisch abstract werk; zijn technieken omvatten voornamelijk acrylverf op doek en gemengde technieken op doek en papier. Zijn abstracte werk heeft meestal een onderwerp uit de natuur als picturaal startpunt, maar al werkende blijft daar meestal weinig van over.

Van Oijen gebruikt zelden kwasten en penselen; hij heeft heel duidelijk zijn eigen technieken gevonden, waarbij hij zich niets aantrekt van conventionele werkwijzen, en met een gerust hart oude lappen en zijn vingers gebruikt om tot het gewenste resultaat te komen. Van Oijen wil op de nu bestaande schoonheid rondom de mens wijzen. Zijn abstracte werk heeft meestal een onderwerp uit de natuur als picturaal startpunt, maar al werkende blijft daar meestal weinig van over.

Momenteel zijn wij gesloten.

Dinsdag t/m zaterdag zijn wij geopend van 09:30 tot 17:00 uur.
Wij zijn ook op afspraak geopend.