Skip to main content
WinkelwagenClose Cart

Amersfoort Art

Galerie Kunstuitleen Lijstenmakerij

Epoxy

Amersfoort Art beschikt over een ruime collectie epoxy kunstwerken.

Epoxy kunst is een vorm van kunst waarbij epoxyhars wordt gebruikt als medium om een kunstwerk te maken. Epoxyhars is een tweecomponenten materiaal dat wordt samengesteld uit hars en verharder. Het wordt vaak gebruikt als coating voor vloeren, tafels en andere oppervlakken vanwege zijn duurzaamheid en glanzende afwerking.

Bij epoxy kunst wordt de hars en verharder gemengd en op een canvas of ander oppervlak gegoten. Kunstenaars kunnen pigmenten en kleurstoffen aan de hars toevoegen om verschillende effecten te creëren. De epoxyhars hardt uit tot een harde, glanzende laag die het kunstwerk beschermt en een diepe, driedimensionale uitstraling geeft.

Epoxy kunst kan worden gemaakt in verschillende stijlen en vormen, van abstracte ontwerpen tot landschappen en portretten. Het wordt ook vaak gebruikt om tafels, klokken en andere decoratieve items te maken. Door de veelzijdigheid van epoxyhars zijn de mogelijkheden voor epoxy kunst bijna eindeloos. Amersfoort Art heeft o.a. epoxy kunstwerken van Jack Liemburg, Van Apple, Micha Baker, Custom de Biest, Enric Pont en Mascha de Haas