Skip to main content
WinkelwagenClose Cart

Amersfoort Art

Galerie Kunstuitleen Lijstenmakerij

Portretkunstwerken

Amersfoort Art beschikt over een ruime collectie portretkunstwerken

Portretkunstwerken zijn kunstwerken waarbij een persoon of een groep mensen het belangrijkste onderwerp van het werk vormen. Het doel van een portretkunstwerk is om de persoon of personen zo nauwkeurig mogelijk weer te geven, en om hun karakter, emoties en persoonlijkheid uit te drukken.

Portretkunstwerken kunnen worden gemaakt met verschillende media, zoals verf, potlood, houtskool, pastel en klei. Ze kunnen variëren van realistisch tot abstract, en kunnen verschillende aspecten van het menselijk gezicht en lichaam weergeven, zoals de ogen, de houding en de uitdrukking.

Portretkunstwerken hebben een lange geschiedenis en zijn al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de kunst. Ze kunnen gemaakt worden van gewone mensen, beroemdheden, historische figuren, en zelfs dieren. Bekende kunstenaars die bekend staan om hun portretkunstwerken zijn onder andere Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Frida Kahlo. Amersfoort Art heeft o.a. portretkunstwerken van Karin Vermeer, Hans Jochem Bakker, Guy Olivier, Jack Liemburg, Jochem de Graaf, Tanneke Peetoom, Micha Baker, Peter Donkersloot en Ronald Chapeau