Gouden Kalf

2.650,00

  • Techniek Brons
  • Afmeting 22 x 33 cm
Artikelnummer: RDISU Categorie:
Stel een vraagSnel antwoord

Beschrijving

Uniek kunstwerk: het Gouden Kalf van Theo Mackaay

Kunstenaar Theo Mackaay, die het iconische beeldje in 1980 ontwierp, heeft begin jaren tachtig een groot aantal Kalveren geproduceerd. Enkele van deze exclusieve kunstwerken heeft hij weggegeven aan vrienden en bekenden. Vooral deze exemplaren duiken soms op bij veilingen, wat hun zeldzaamheid en waarde alleen maar vergroot. In elk uitgereikt Kalf staat de naam van de winnaar gegraveerd, wat elk stuk uniek maakt.

Het Nederlands Film Festival en het Gouden Kalf

Het Nederlands Film Festival hecht veel waarde aan de exclusiviteit van het Gouden Kalf. Ondanks dat er afspraken zijn gemaakt met Theo Mackaay om de beelden alleen als prijs op het festival te verspreiden, zijn er toch enkele exemplaren in omloop gekomen. Voor zover bekend, is er nog nooit een winnaar geweest die zijn Kalf te koop heeft aangeboden. Wel zijn er enkele opmerkelijke incidenten geweest: zo gooide acteur Rijk de Gooyer zijn beeld in 1995 uit het raam van een taxi en schonk Peter Paul Muller zijn Kalf aan een kinderboerderij.

Waarom dit kunstwerk zo bijzonder is

Het is dus vrij uniek dat wij dit kunstwerk aanbieden. Het Gouden Kalf is niet alleen een symbool van erkenning binnen de Nederlandse filmwereld, maar ook een waardevol verzamelobject voor kunstliefhebbers. Mocht u geïnteresseerd zijn in dit bijzondere beeld, of wilt u het graag bezichtigen, neem dan eerst even contact met ons op. Wij helpen u graag verder.