Balloon Dog Pink

750,001.195,00

  • Techniek Hoogwaardig kunsthars
  • Oplage 500
  • Inclusief Luxe geschenkverpakking
Artikelnummer: SJMOR-1-1 Categorie:
Stel een vraagSnel antwoord

Beschrijving

Balloon Dog Pink: een kunstwerk van Jeff Koons

Deze fraaie, zeer hoog afgewerkte Balloon Dog is verkrijgbaar in formaat L (30 x 30 x 12 cm) en XXL (42 x 47 x 16 cm). Het kunstwerk wordt geleverd in een luxe geschenkverpakking en is voorzien van een certificaat. Deze exclusieve editie is gelimiteerd tot 500 exemplaren.

Een prestigieuze achtergrond

Afkomstig uit Frankrijk is Editions Studio uitgegroeid tot een gerenommeerde naam in de kunstwereld. Onze toewijding aan het leveren van kunstwerken van superieure kwaliteit heeft ons een enorme populariteit opgeleverd onder kunstliefhebbers en kenners. Onze meest gerenommeerde series, Balloon Dog en Balloon Rabbit (after), zijn te zien geweest in enkele van de meest prestigieuze galerijen en veilinghuizen over de hele wereld, van Europa tot Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en daarbuiten.

Het ontstaan van Balloon Dog

De iconische Balloon Dog van Jeff Koons behoort tot zijn gevierde serie Celebration uit 1994, die twintig glimmende metalen sculpturen en ongeveer vijftien boeiende olieverfschilderijen omvat. Naast de vijf metalen honden vervaardigde Koons paaseieren, Valentijnsharten en diamanten, allemaal versierd met zijn kenmerkende reflecterende roestvrijstalen afwerking. Door de visie en het nauwgezette proces van Koons overstijgen deze gewone objecten hun alledaagse eenvoud en worden ze weelderige symbolen van vreugde, luchthartigheid en de onschuld van de kindertijd.

Een conceptueel kijkje in het kunstwerk

Over zijn keuze voor ballondieren als onderwerp voor Balloon Dog zei Koons: “Ik heb altijd van ballondieren genoten omdat ze net als wij zijn … Wij zijn ballonnen. Je haalt diep adem en je ademt in, het is een optimisme. Je ademt uit, en het is een soort symbool van de dood.” Je kunt deze luchthartigheid zeker voelen via zijn Balloon Dog, die de vreugde en levendigheid van de kindertijd oproept.

Op een gedurfde manier heeft Jeff Koons consequent beweerd dat zijn werk niet bedoeld is om een specifieke of vooraf bepaalde betekenis over te brengen. In plaats daarvan benadrukt hij de rol van de kijker bij het vormgeven van de interpretatie van het kunstwerk. Dit idee wordt versterkt door zijn voorkeur voor reflecterende materialen, die de kijker actief betrekken en een persoonlijke kijkervaring creëren. Op een fascinerende manier verheft Koons de eenvoudige ballonhond, een vluchtig en goedkoop object, tot een permanent en immens waardevol kunstwerk, waardoor het een nieuw niveau van betekenis en duurzaamheid krijgt.

Balloon Dog Pink bij Amersfoort Art

Welkom in de boeiende wereld van Editions Studio Art! We zijn gepassioneerd door het creëren van adembenemende en toch betaalbare kunstwerken, verkrijgbaar in beperkte oplages. Onze inspiratie komt voort uit enkele van ’s werelds meest iconische kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw. Ontdek de schoonheid en elegantie van Balloon Dog Pink en voeg een stukje kunstgeschiedenis toe aan je collectie.