Balloon Dog Blue

750,001.195,00

  • Techniek Hoogwaardig kunsthars
  • Oplage 500
Artikelnummer: SJMOR-1-1-2-1 Categorie:
Stel een vraagSnel antwoord

Beschrijving

Balloon Dog Blue: een kunstwerk van Jeff Koons

Deze fraaie, zeer hoog afgewerkte Balloon Dog Blue is een kunstwerk dat verkrijgbaar is in twee formaten: L (30 x 30 x 12 cm) en XXL (42 x 47 x 16 cm). Elk exemplaar wordt geleverd in een luxe geschenkverpakking en is voorzien van een certificaat van echtheid. Deze exclusieve editie is gelimiteerd tot slechts 500 exemplaren, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke kunstcollectie.

Over Editions Studio

Afkomstig uit Frankrijk, is Editions Studio uitgegroeid tot een gerenommeerde naam in de kunstwereld. Onze toewijding aan het leveren van kunstwerken van superieure kwaliteit heeft ons een enorme populariteit opgeleverd onder kunstliefhebbers en kenners. Onze meest gerenommeerde series, waaronder Balloon Dog en Balloon Rabbit (after), zijn te zien geweest in enkele van de meest prestigieuze galerijen en veilinghuizen wereldwijd.

Jeff Koons: de kunstenaar achter Balloon Dog

Jeff Koons, geboren in 1955 in York, Pennsylvania, is een van de meest invloedrijke en controversiële kunstenaars van de hedendaagse kunstwereld. Zijn iconische Balloon Dog behoort tot zijn gevierde serie Celebration uit 1994, die twintig glimmende metalen sculpturen en ongeveer vijftien boeiende olieverfschilderijen omvat. Koons’ visie en nauwgezette proces transformeren alledaagse objecten tot weelderige symbolen van vreugde, luchthartigheid en de onschuld van de kindertijd.

De oorsprong en betekenis van Balloon Dog

De Balloon Dog van Jeff Koons is een symbool van vreugde en feest, geïnspireerd door de opgeblazen ballonhonden die vaak te vinden zijn op kermissen en verjaardagsfeestjes. Hun onberispelijke roestvrijstalen oppervlak straalt een aura van elegantie en vakmanschap uit. De reflectie van de kijker, vervormd maar toch duidelijk zichtbaar in het gepolijste oppervlak, voegt een element van zelfreferentialiteit en betrokkenheid toe, waardoor een gevoel van verbondenheid met het kunstwerk wordt bevorderd.

Een conceptueel kijkje in het kunstwerk

Over zijn keuze voor ballondieren als onderwerp zei Koons: “Ik heb altijd van ballondieren genoten omdat ze net als wij zijn… Wij zijn ballonnen. Je haalt diep adem en je ademt in, het is een optimisme. Je ademt uit, en het is een soort symbool van de dood.” Deze luchthartigheid is voelbaar in zijn Balloon Dog, die de vreugde en levendigheid van de kindertijd oproept. Koons benadrukt de rol van de kijker bij het vormgeven van de interpretatie van het kunstwerk, wat wordt versterkt door zijn voorkeur voor reflecterende materialen.

Een exclusieve kans

Met slechts 500 exemplaren wereldwijd, biedt de Balloon Dog Blue een unieke kans voor kunstverzamelaars om een stukje van Koons’ iconische werk in huis te halen. Voeg dit kunstwerk toe aan uw collectie en beleef de magie van Jeff Koons’ kunst in uw eigen ruimte.