Skip to main content
WinkelwagenClose Cart

Wat is Dibond?

In de galerie hebben wij kunstwerken die gemaakt zijn met verschillende materialen en technieken. De afgelopen jaren heeft het gebruik van Dibond een enorme toevlucht genomen. Maar wat is Dibond nu eigenlijk?

Dibond: innovatief en duurzaam

Wanneer we het hebben over de evolutie van kunst en creativiteit, kunnen we niet anders dan stilstaan bij het fascinerende materiaal genaamd Dibond. Misschien heb je er al eens van gehoord, misschien is dit de eerste keer dat je de term tegenkomt. Hoe dan ook, laat me je meenemen op een ontdekkingsreis naar de wereld van Dibond, waar innovatie, duurzaamheid en esthetiek samenkomen.

Wat is Dibond eigenlijk?

Dibond, een samensmelting van ‘dimensional bond’, is een bijzonder veelzijdig materiaal dat creatieve geesten over de hele wereld heeft veroverd. Denk aan een kern van lichtgewicht polyethyleen, omgeven door twee ultradunne lagen aluminium. Het resultaat? Een verbazingwekkend sterk en duurzaam composietpaneel dat uitblinkt in allerlei toepassingen.

De Diverse Toepassingen van Dibond

De magie van Dibond zit hem in de vele manieren waarop het kan worden gebruikt. Van adembenemende kunstwerken tot opvallende bedrijfslogo’s, van moderne gevelbekleding tot verbluffende binnenhuisinrichting – Dibond kan het allemaal aan. De stabiliteit en lichtheid van het materiaal maken het perfect voor het creëren van prachtige displays, opvallende bewegwijzering en zelfs interactieve kunstinstallaties.

Stijlvol en Weerbestendig

Wat Dibond echt onderscheidt, is zijn vermogen om stijl en functionaliteit naadloos te combineren. Denk aan strakke lijnen, opvallende kleuren en een gestroomlijnde uitstraling die in elke omgeving tot zijn recht komt. En dat allemaal terwijl het bestand is tegen de grillen van Moeder Natuur. UV-stralen, vocht, en zelfs de tand des tijds hebben weinig kans tegen het duurzame karakter van Dibond.

De Artistieke Wereld van Dibond

Kunstenaars en creatieve geesten over de hele wereld hebben Dibond omarmd als een canvas voor hun verbeelding. Schilderijen krijgen een nieuwe dimensie wanneer ze op dit bijzondere oppervlak worden weergegeven. De combinatie van de levendige kleuren en texturen van de kunstwerken met de strakke en moderne uitstraling van Dibond creëert een visueel spektakel dat niet snel wordt vergeten.

Het Verhaal Achter Dibond

Achter elk kunstwerk schuilt een verhaal en bij Dibond is dit niet anders. Het verhaal van innovatie, vindingrijkheid en de voortdurende zoektocht naar materialen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook de tand des tijds doorstaan. Het verhaal van kunstenaars die grenzen verleggen en nieuwe horizonten verkennen.

De Volgende Stap in Creativiteit

Of je nu een doorgewinterde kunstenaar bent, een designliefhebber of gewoon nieuwsgierig naar innovatieve materialen, Dibond heeft voor ieder wat wils. Het is de canvas voor creativiteit die de wereld inspireert en transformeert. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de magie van Dibond en voeg je eigen hoofdstuk toe aan het verhaal van kunst en vernieuwing.

Heb je zelf een Dibond plaat en zou je deze professioneel willen ophangen? Bij Alle-Ophangsystemen verkopen ze diverse hangers en rails om je kunstwerk op te hangen.

Dibond: voorbeelden uit onze collectie