Skip to main content
WinkelwagenClose Cart

Amersfoort Art

Galerie Kunstuitleen Lijstenmakerij

Olieverf schilderijen

Amersfoort Art beschikt over een ruime collectie olieverfschilderijen.

Olieverfschilderijen zijn kunstwerken waarbij olieverf als medium wordt gebruikt. Olieverf is een verf die gemaakt is van pigmenten die vermengd worden met een bindmiddel van olie, meestal lijnzaadolie. Olieverf droogt langzaam en geeft de kunstenaar meer tijd om aan het kunstwerk te werken en kleuren te mengen. Het resultaat is een rijk en diep schilderij met een glanzende afwerking.

Olieverfschilderijen kunnen worden gemaakt op canvas, hout, papier en andere oppervlakken. Ze kunnen variëren van realistisch tot abstract, en kunnen verschillende onderwerpen weergeven, zoals portretten, landschappen, stillevens en abstracte ontwerpen.

Olieverf is een van de oudste en meest populaire verfsoorten in de kunstgeschiedenis en heeft vele bekende kunstenaars geïnspireerd, waaronder Rembrandt, Vermeer, Van Gogh, Monet en Picasso. Olieverfkunstwerken worden vaak beschouwd als meesterwerken vanwege hun rijke kleuren, diepte en textuur. Amersfoort Art heeft o.a. olieverfschilderijen van Jochem de Graaf, Henry Brand, Caspar van Houten en nog veel meer. Bekijk de volledige collectie online of kom langs in de galerie in Amersfoort!