Skip to main content
WinkelwagenClose Cart

Amersfoort Art

Galerie Kunstuitleen Lijstenmakerij

Acrylverf schilderijen

Amersfoort Art beschikt over een ruime collectie acrylverfschilderijen.

Acrylverf schilderijen zijn kunstwerken waarbij acrylverf als medium wordt gebruikt. Acrylverf is een verf op waterbasis, waarbij de pigmenten in een emulsie van acrylharsen en water zijn opgelost. Het is snel drogend, wat betekent dat het gemakkelijk is om lagen te bouwen en het kunstwerk snel te voltooien.

Acrylverf schilderijen kunnen worden gemaakt op canvas, papier, hout, karton en andere oppervlakken. Ze kunnen variëren van realistisch tot abstract, en kunnen verschillende onderwerpen weergeven, zoals portretten, landschappen, stillevens en abstracte ontwerpen. Acrylverf kan worden gebruikt in dunne of dikke lagen en kan worden gemengd met andere media zoals inkt, krijt en oliepastels.

Acrylverf heeft de laatste decennia sterk aan populariteit gewonnen vanwege de snelle droogtijd, de veelzijdigheid en de duurzaamheid. Het wordt veel gebruikt door zowel beginnende als professionele kunstenaars vanwege de vele voordelen, waaronder de mogelijkheid om over fouten heen te schilderen en de snelle droogtijd. Veel bekende kunstenaars, waaronder Andy Warhol, David Hockney en Gerhard Richter, hebben acrylverf gebruikt in hun werken. Amersfoort Art heeft o.a. acrylverf schilderijen van Yulia Muravyeva, Guy Olivier, Karin Vermeer en nog veel meer. Bekijk de volledige collectie online of kom langs in de galerie in Amersfoort!