Skip to main content
WinkelwagenClose Cart

Amersfoort Art

Galerie Kunstuitleen Lijstenmakerij

Passe Partouts

Je bent bij ons aan het adres voor al je (losse) passepartouts. Voor conservatie maken wij uitsluitend gebruik van zuurvrij (museum) karton en snijden je passepartout in de door jouw gewenste maat.

Waarvoor worden passe-partouts gebruikt? Een passe-partout wordt om verschillende redenen gebruikt voor schilderijen:

1. Esthetiek: een passe-partout kan een extra laag visueel belang aan een schilderij toevoegen, het van de lijst scheiden en een visuele breuk tussen het schilderij en de lijst vormen. Het kan ook helpen om de aandacht op het schilderij te vestigen door een contrast te creëren tussen het passe-partout en het schilderij.

2. Bescherming: een passe-partout kan fungeren als een barrière tussen het schilderij en het glas dat het bedekt, waardoor elk contact tussen de twee oppervlakken dat schade aan het schilderij zou kunnen veroorzaken, wordt voorkomen. Het kan ook helpen om het schilderij te beschermen tegen vocht dat zich op de beglazing kan ophopen.

3. Inlijsten: een passe-partout kan helpen om ruimte te creëren tussen het schilderij en de lijst, waardoor het schilderij comfortabeler in de lijst kan zitten en elk contact tussen het schilderij en de lijst dat schade kan veroorzaken, wordt voorkomen.

4. Conservering: een passe-partout kan helpen om een ​​bufferzone te creëren tussen het schilderij en de omgeving, waardoor het wordt beschermd tegen schommelingen in temperatuur of vochtigheid die na verloop van tijd schade kunnen veroorzaken. Over het algemeen kan een passe-partout helpen om de visuele impact van een schilderij te vergroten en tegelijkertijd bescherming en conserveringsvoordelen te bieden.

Kortom: ook voor op maat gemaakte passe-partouts ben je bij Amersfoort Art aan het juiste adres!