Rainy Day
€1.795,00 incl. BTW
Omschrijving
De prachtige foto’s van Thomas Vanoost zijn op Dibond gedrukt op het beste professionele Fuji fotopapier en voorzien van helder UV werend acrylaatglas, voor een mooi diep effect waardoor de kleuren nóg mooier tot zijn recht komen. Het werk is aan de achterzijde voorzien van een (aan de voorzijde niet zichtbaar) aluminium frame, zodat het een beetje zwevend aan de muur kan worden gehangen. Heel chique. Vervaardigd in een exclusieve oplage van 25 stuks en uiteraard voorzien van certificaat van echtheid. Het kunstwerk is te zien in onze galerie in Amersfoort en dus direct leverbaar. Na ontvangst van de bestelling nemen wij contact met u op om een bezorgafspraak in te plannen. Levertijd 1-2 werkdagen. U heeft altijd 14 dagen recht van retour.
Thomas Vanoost (België 1982) woont en werkt in Brussel. In 2002 studeerde hij af in fotografie aan de kunstacademie, terwijl hij ook filosofie en sociologie studeerde. Tussen 2002 en 2016 werkte hij aan projecten voor persoonlijke fotografie. Tegelijkertijd streefde hij een carrière in de beleggingssector na. In 2016 besloot hij zich te wijden aan fotografie nadat hij zich pijnlijk bewust was van de chaotische wereld waarin we leven.
Zijn kunst vindt zijn oorsprong in de ontologie, de studie van de aard van het zijn, en in de fenomologie, de tak van filosofie die de structuur van perceptie bestudeert.
Zonder al te technisch te willen zijn volgt hieronder een korte toelichting op zijn persoonlijke reflectie die heeft geleid tot deze serie foto’s met meervoudige belichting. Het centrale concept in zijn hart is gebaseerd op het filosofische idee dat alle werkelijkheid om ons heen volkomen chaotisch en onstabiel is. Deze visie op de wereld als een steeds veranderende plek is niet bepaald nieuw. Heraclitus van Ephesus heeft ditzelfde idee al in de 5de eeuw v.Chr. (“Panta rhei”=”alles stroomt”) genoemd en het is vandaag actueler dan ooit. Ten goede zelfs. We leven in een wereld die in een zeer snel tempo evolueert en we kunnen het allemaal voelen. Ondanks het feit dat het van nature chaotisch is, hebben wij mensen de neiging om de werkelijkheid om ons heen als min of meer stabiel te ervaren. We hebben een gevoel van structuur en duurzaamheid nodig als we gezond willen blijven.
Dit is hoogst paradoxaal. Aan de ene kant geeft de werkelijkheid het gevoel stabiel te zijn, maar aan de andere kant kunnen we het als intrinsiek onstabiel ervaren. Hij noemt deze dichotomie het grote ontologische verraad. ‘Visies van dagelijkse chaos’ en ‘Urban Chaos’ zijn pogingen om het evenwicht te herstellen door de concepten van chaos, stress en instabiliteit visueel uit te drukken en onze manier van kijken naar de wereld als een stabiele plaats aan de orde te stellen. Door meerdere opnamen op elkaar te leggen, probeert hij dat ‘Panta rhei’- gevoel over te brengen dat de wereld een steeds veranderende plaats is.