Enig resultaat

Bestel de beelden van Diederik van Apple gemakkelijk online of kom langs in onze galerie.

van apple art

Van Apple

Diederik Van Apple (Leiden 1985) is definitief buiten onze landsgrenzen doorgebroken. Zo exposeerde hij o.a. in Milaan, Kopenhagen, Londen, New York, Miami en Parijs.

Impressies kunstwerken van Van Apple

In zijn jeugd visualiseerde hij altijd het grotere geheel. Voor Diederik was er geen grens tussen fantasie en werkelijkheid.

Diederik van Apple is geboren en getogen in Leiden, Nederland in 1985. In zijn jeugd was hij verslaafd aan alle stripboeken Kuifje, Walt Disney, Marvels-boeken en legendarische films als The Godfather, Scarface, Pulp Fiction en James Bond. Hij hield ervan om te kijken, te lezen en helemaal op te gaan in de verhalen, alsof hij zelf deel uitmaakte van het stuk.

In 2003 begon hij aan zijn studie Rechten, maar na twee jaar kwam hij erachter dat hij zijn creativiteit niet in deze studie kwijt kon en besloot te stoppen. In 2005 begon hij als kunstvertegenwoordiger in een kunstgalerie in Amsterdam. Gedurende die jaren reisde hij de wereld rond en nam deel aan tentoonstellingen en kunstbeurzen voor de galerie en vond zijn ware passie.

Met zijn ervaring, artistiek inzicht en passie voor kunst begon hij ontwerpen voor zijn creaties te bedenken. Zijn fantasie combinerend met de artistieke sfeer waarin hij de afgelopen jaren leefde. Er was geen grens tussen werk en vrije tijd en hij begon onbeperkte manieren van digitale mixmediakunst op te bouwen. Na zijn eerste lancering in 2017 maakte hij meerdere series limited editions die binnen no-time uitverkocht waren.

Dit was het begin van Van Apple’s kunstwerken en zijn carrière. Hij nam 6 maanden de tijd en bracht geweldige nieuwe series uit. Na zijn laatste releases besloot hij dieper in de creatieve sfeer te gaan en nam een enkele vlucht naar Ibiza. Het meest artistieke eiland ter wereld was een groot succes en er komen regelmatig nieuwe dingen bij. Momenteel zijn zijn kunstwerken wereldwijd populair bij internationale galerieën, kunstliefhebbers en investeerders zijn geïntrigeerd door zijn stijl.

De kunst van Van Apple is een combinatie van digitale technieken zoals fotografie en bekende kenmerken. De basis van de kunst is aluminium- of goudfolie, daarna voegt hij hologrammen, kleuren, glitters, diamanten en andere handgemaakte items toe. Alle kunstwerken worden met de hand afgewerkt met meerdere lagen epoxy. Door deze lagen toe te voegen, kan hij innovatieve en unieke mixmediakunst creëren met een fantastisch 3D-effect.