Steve Mc Queen

3.950,00

  • Techniek Mixed Media op Paneel
  • Afmeting 105 x 105 cm
  • Oplage Unica
  • Kunstuitleen 118,50 p/maand
  • U spaart 79,00 p/maand
  • Kunstkoopregeling 10 X 395,00 rentevrij
Huur voor € 118,50 p/m
Artikelnummer: EFYRG Categorieën: ,
Stel een vraagSnel antwoord
Ontvang een gepersonaliseerde preview op jouw muur!Gratis
Proefplaatsing bij u in huisAanvragen
Uitleg over kunstuitleenBekijken

Beschrijving

Steve Mc Queen: een indrukwekkend kunstwerk van Van Apple

Het kunstwerk Steve Mc Queen is een indrukwekkende toevoeging aan het oeuvre van Van Apple. Dit popart-portret van The King Of Cool trekt onmiddellijk de aandacht! De geperforeerde randen en fonkelende elementen zorgen voor een betoverend effect, vooral in combinatie met de epoxycoating in meerdere lagen die het kunstwerk bedekt.

Unieke technieken en materialen

Van Apple’s kunst combineert digitale technieken, zoals fotografie, met iconische kenmerken. Hij maakt gebruik van goudfolie, Swarovski-kristallen en voegt verschillende kleuren en met de hand vervaardigde elementen toe, zoals vlinders, die worden bedekt met diverse epoxylagen. Deze gelaagdheid stelt hem in staat om innovatieve en unieke mixed-media kunstwerken te creëren met een verbluffend 3D-effect.

Exclusieve oplage

Steve Mc Queen is een kunstwerk met een zeer beperkte oplage van slechts 10 exemplaren, maar elk werk is uniek vanwege de vele handmatige bewerkingen en toevoegingen. Dit kunstwerk laat zich niet gemakkelijk vastleggen op foto’s, daarom nodigen we u van harte uit om onze galerie te bezoeken en dit werk, evenals de andere geweldige kunstwerken van Van Apple, persoonlijk te bewonderen.

Beschikbaarheid

Steve Mc Queen is beschikbaar voor aankoop en kan ook worden geleend via onze kunstuitleen.

Over Steve McQueen

Steve McQueen was een Amerikaanse filmacteur die op 24 maart 1930 werd geboren en op 7 november 1980 overleed. Hij was een van de meest iconische acteurs uit de jaren 1960 en 1970 en stond bekend om zijn stoere, coole imago en zijn rollen in tal van klassieke films.

Bekende films van Steve McQueen

  • The Great Escape (1963): In deze film speelde McQueen de rol van Captain Virgil “The Cooler King” Hilts, een geallieerde krijgsgevangene die betrokken is bij een ontsnappingspoging uit een Duits krijgsgevangenenkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  • Bullitt (1968): Dit is een van McQueen’s meest iconische films, waarin hij de rol van politieagent Frank Bullitt vertolkte. Het is vooral bekend om de spectaculaire achtervolgingsscène door de straten van San Francisco.
  • The Thomas Crown Affair (1968): Hierin speelde McQueen de rol van de charmante miljonair Thomas Crown, die betrokken raakt bij een gewaagde overval op een bank.
  • Papillon (1973): McQueen speelde samen met Dustin Hoffman in deze film, waarin ze twee gevangenen portretteerden die proberen te ontsnappen van een zwaarbeveiligde gevangenis op het Duivelseiland.

Een blijvende erfenis

Steve McQueen staat ook bekend om zijn liefde voor autoracen en motorrijden, en hij was een getalenteerde coureur. Zijn carrière werd gekenmerkt door een reeks kaskrakers en hij werd beschouwd als een van de grootste filmsterren van zijn tijd. McQueen’s invloed en status als een icoon van de popcultuur blijven tot op de dag van vandaag voortleven.