Aanbieding!

Ron van der Werf – Udaipur I

Oorspronkelijke prijs was: 1.250,00.Huidige prijs is: 750,00.

  • Techniek Mixed media op geschept papier
  • Oplage Unica
Artikelnummer: HACZX Categorieën: ,
Stel een vraagSnel antwoord
Ontvang een gepersonaliseerde preview op jouw muur!Gratis

Beschrijving

Prachtig origineel kunstwerk van Ron van der Werf uit de ‘Udaipur’ serie die hij maakte in India. Ons laatste exemplaar en nu extra scherp geprijsd. De mix van verschillende materialen en technieken is vervaardigd op dik, 1000 grams geschept papier. Het kunstwerk is zwevend ingelijst in een moderne, strakke baklijst. Wordt geleverd met certificaat van echtheid. Onze laatste 2 werken en nu extra scherp geprijsd. Te zien in onze galerie in Amersfoort en beschikbaar in onze kunstuitleen. Het is ook mogelijk dit kunstwerk online aan te kopen. Na ontvangst van de bestelling nemen wij contact met u op om een bezorgafspraak in te plannen. Levertijd 1-2 werkdagen.

Ron van der Werf (1958) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Voor het maken van zijn kunstwerken gebruikt Van der Werf acryl en olieverf op doek, paneel of papier. Krijt, potlood, stukjes doek, karton, draad en zand worden ook gebruikt. De kleuren die hij meestal gebruikt zijn verschillende tinten wit, bruin en blauw. Vervolgens glaceert hij zijn schilderijen met transparante lagen van eik, siena en andere aardse kleuren. De schilderijen zijn duidelijk het resultaat van hard werken en zwoegen. Dit komt tot uiting in de verflagen vermengd met verschillende materialen waarin men de ‘genese’ van het schilderij kan zien.

Van der Werf werkt intuïtief: hij gelooft in een innerlijke kracht die hem ertoe aanzet bepaalde vormen, kleuren en materialen te gebruiken. Pas nadat hij de materialen op het doek heeft overgebracht, ziet hij wat zijn innerlijke zelf hem wilde laten creëren. Zijn werk kan worden gezien als vergelijkbaar met muziek: de meest abstracte vorm van kunst. Materiaal, kleur en compositie stralen rust, weldadigheid en kracht uit.

Sommige innerlijke afbeeldingen worden niet gemakkelijk overgebracht naar een nieuw schilderij. Regelmatig gebeurt het dat een schilderij er afgewerkt uitziet, maar het beeld lijkt niet te passen in het innerlijke beeld of verhaal waarvan Van der Werf dacht. Sommige stukken kunnen dan worden verwijderd of toegevoegd, bovenop het vorige kunstwerk. Op deze manier stapelen verenigingen zich op om zijn wereld te vormen, zijn schilderij.

Schilderijen van Ron van der Werf kopen of huren?

De kunstwerken van Ron van der Werf zijn bij Amersfoort Art te koop én te huur via onze kunstuitleen. Een gedeelte van uw huurbedrag wordt gebruikt voor de opbouw van uw spaartegoed. Hiermee kunt u het desbetreffende kunstwerk aankopen. Bent u toe aan iets anders? Koop van uw spaartegoed een nieuw kunstwerk of huur een ander werk en neem uw spaartegoed mee! De kunstuitleen is een interessante optie voor zowel bedrijven als particulieren. Kijk voor de voorwaarden op onze website. Ga naar onze kunstuitleen voor meer informatie.