Space Invaders

750,00

  • Techniek Mixed Media
  • Afmeting 50 x 50 cm
  • Oplage Unica
Artikelnummer: GBERC Categorie:
Stel een vraagSnel antwoord
Ontvang een gepersonaliseerde preview op jouw muur!Gratis

Beschrijving

Space Invaders: een iconische ode aan retro gaming en ruimte-exploratie

Een kunstwerk van Olav van Lede

‘Space Invaders’ is zonder twijfel een van de meest iconische computergames aller tijden. Dit kunstwerk van Olav van Lede brengt een eerbetoon aan de klassieke game door een alienfiguur uit het spel van Atari te laten vliegen over originele krantenkoppen over ruimte-exploratie uit de periode 1952-1979. Het is belangrijk om te benadrukken dat er geen prints zijn gebruikt; alleen echte krantenartikelen zijn verwerkt in dit unieke kunstwerk. Het alienfiguur zelf is met acrylverf op het doek aangebracht.

Specificaties van het kunstwerk

  • Afmetingen: 50×50 cm
  • Dikte: 5 cm
  • Materiaal: Acrylverf op doek, originele krantenartikelen
  • Certificaat van echtheid inbegrepen

Over de kunstenaar

Olav van Lede daagt het veelgehoorde advies uit om het verleden los te laten. Hij betwijfelt of dit altijd de beste aanpak is, gezien de vele unieke en waardevolle momenten die het verleden te bieden heeft, vol leermomenten, nostalgie en vernieuwing. In zijn werk richt Van Lede zich op historische documenten en onderwerpen, die hij verbindt met levendige iconen of objecten. Hij verkent diverse thema’s, waaronder ruimtevaart, oorlog, strategie, culinaire tradities en nostalgie. Het creatieve proces begint voor hem ver buiten zijn atelier, waar hij historische bronnen zoekt bij verzamelaars, antiquairs en musea. Op deze manier brengt Olav opmerkelijke, ontroerende en soms confronterende feiten en momenten uit het verleden opnieuw onder de aandacht, wat resulteert in kunstwerken die zowel mooi als betekenisvol zijn.

Een reis door het leven van Olav van Lede

Geboren op 28 juni 1976 in Montreal, Canada, maakte Olav van Lede een reis via België, Engeland en Frankrijk voordat hij aan het begin van de 21e eeuw in Amsterdam belandde. Daar vond hij onderdak in een oud atelier in het stadsdeel Oud Zuid, waar hij vele jaren woonde en zichzelf artistiek ontwikkelde, geïnspireerd door grootheden als Roy Lichtenstein en Andy Warhol. In deze periode kwamen zijn eerste werken tot stand, die al snel hun weg vonden naar diverse huizen en kantoren.

Van interieurlijn naar kunst

Met zijn bruisende ideeën bracht Olav vervolgens zijn eigen interieurlijn op de markt, inclusief kleine meubels, verlichting en accessoires. Alles doordrenkt met een vleugje humor en ontworpen onder het motto ‘a smile in the mind’, onder zijn eigen label en beheer. Maar in het begin van 2022 voelde hij opnieuw de drang om terug te keren naar zijn oorspronkelijke passie. Hij nam opnieuw een atelier in gebruik en richtte zich volledig op zijn kunst.

Een veelgeprezen kunstenaar

Sinds 2022 heeft Olav met zijn vernieuwende, herkenbare en originele stijl diverse onderscheidingen ontvangen. Zijn werk wordt nu vertegenwoordigd door verschillende gerenommeerde galerieën en is in trek bij kunstliefhebbers wereldwijd.

‘Space Invaders’ is te zien in onze galerie in Amersfoort, maar ook online te bestellen. Neem voor buitenlandse bestellingen gerust contact met ons op.