Over The Moon

4.395,00

  • Techniek Mixed Media
  • Afmeting 150 x 150 cm
  • Kunstkoopregeling 10 X 439,50 rentevrij
Artikelnummer: IAJFP Categorie:
Stel een vraagSnel antwoord
Ontvang een gepersonaliseerde preview op jouw muur!Gratis

Beschrijving

‘Over The Moon’, met een formaat van 150x150cm is een indrukwekkend kunstwerk van Olav van Lede. Onder de bekende raket uit het album ‘Mannen op de maan’ van Kuifje schuilen honderden originele krantenartikelen over de maanlanding in 1969 ofwel de Apollo 11 missie.  Het kunstwerk is te zien in onze galerie in Amersfoort maar ook online te koop. Wordt geleverd met certificaat van echtheid. Levertijd 1-3 werkdagen.

Kunstenaar Olav van Lede daagt het gangbare advies om het verleden achter je te laten uit. Hij betwijfelt of dat altijd de beste koers is. Volgens hem is het verleden doordrenkt van unieke en waardevolle momenten, rijk aan leermomenten, nostalgie en vernieuwing. In zijn werk richt Van Lede zich op historische documenten en onderwerpen, die hij verweeft met levendige iconen of objecten. Hij verkent een scala aan thema’s, variërend van ruimtevaart en oorlog tot strategie en culinaire tradities, doordrenkt met een vleugje nostalgie.

Het creatieve proces van Van Lede begint ver buiten zijn atelier, waar hij speurt naar historische bronnen bij verzamelaars, antiquairs en musea. Op deze manier brengt hij opmerkelijke, ontroerende en soms confronterende feiten en momenten uit het verleden opnieuw onder de aandacht. Het resultaat zijn kunstwerken die zowel esthetisch mooi als diepgaand betekenisvol zijn.

Geboren op 28 juni 1976 in Montreal, Canada, belandde Olav van Lede na omzwervingen door België, Engeland en Frankrijk aan het begin van de 21e eeuw in Amsterdam. Daar vond hij onderdak in een oud atelier in het stadsdeel Oud Zuid, waar hij vele jaren woonde en zijn artistieke talent ontwikkelde, geïnspireerd door meesters als Roy Lichtenstein en Andy Warhol. Zijn eerste werken vonden al snel hun weg naar diverse huizen en kantoren.

Naast zijn kunstenaarschap ontpopte Olav zich als ontwerper, met een eigen interieurlijn vol kleine meubels, verlichting en accessoires, doordrongen van humor en ontworpen met het motto ‘a smile in the mind’. Echter, begin 2022 voelde hij de drang om terug te keren naar zijn oorspronkelijke passie. Hij betrok opnieuw een atelier en concentreerde zich volledig op zijn kunst.

Sinds 2022 heeft Olav met zijn vernieuwende, herkenbare en originele stijl diverse onderscheidingen ontvangen. Zijn werk wordt nu vertegenwoordigd door verschillende vooraanstaande galerieën en geniet wereldwijd aanzien onder kunstliefhebbers.