Never Forget

4.395,00

  • Techniek Mixed Media
  • Afmeting 150 x 150 cm
  • Oplage Unica
  • Kunstkoopregeling 10 X 439,50 rentevrij
Artikelnummer: XMXZJ Categorie:
Stel een vraagSnel antwoord
Ontvang een gepersonaliseerde preview op jouw muur!Gratis

Beschrijving

Never Forget – een kunstwerk van Olav van Lede

Uniek kunstwerk met historische diepgang

‘Never Forget’ is een spectaculair kunstwerk van de gerenommeerde kunstenaar Olav van Lede, uitgevoerd in een indrukwekkend formaat van 150×150 cm. Dit bijzondere stuk toont Snoopy The Fighter-Pilot prominent afgebeeld op een collage van originele Nederlandse en Belgische kranten uit de periode 1940-1945. Geen prints, alleen echte krantenartikelen dus! Snoopy zelf is met acrylverf op het doek aangebracht, wat een krachtig contrast creëert met de historische achtergrond.

Diepte en betekenis

Het kunstwerk ‘Never Forget’ roept op tot reflectie over de waarde van het verleden. Olav van Lede stelt het vaak gehoorde advies om het verleden achter je te laten ter discussie en benadrukt het belang van historische gebeurtenissen en persoonlijke herinneringen. Door het gebruik van authentieke krantenartikelen brengt hij opmerkelijke, ontroerende en soms confronterende feiten en momenten uit het verleden opnieuw onder de aandacht. Dit maakt ‘Never Forget’ niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook diepgaand en betekenisvol.

Certificaat van echtheid en galeriebezoek

Het doek is 5 cm dik en wordt geleverd met een certificaat van echtheid. Wij nodigen je van harte uit om dit kunstwerk te bewonderen in onze galerie in Amersfoort, waar je de unieke details en de indrukwekkende uitvoering van dichtbij kunt ervaren. Uiteraard is ‘Never Forget’ ook online te bestellen.

Over de kunstenaar Olav van Lede

Een leven vol inspiratie

Olav van Lede werd geboren op 28 juni 1976 in Montreal, Canada. Zijn artistieke reis bracht hem via België, Engeland en Frankrijk uiteindelijk naar Amsterdam, waar hij in een oud atelier in het stadsdeel Oud Zuid zijn eerste werken creëerde. Geïnspireerd door grootheden als Roy Lichtenstein en Andy Warhol, ontwikkelde hij al snel een eigen herkenbare stijl.

Van design naar kunst

Naast zijn werk als kunstenaar, bracht Olav ook een eigen interieurlijn op de markt, bestaande uit kleine meubels, verlichting en accessoires, allemaal ontworpen met een vleugje humor en het motto ‘a smile in the mind’. In 2022 keerde hij echter terug naar zijn oorspronkelijke passie en richtte zich volledig op zijn kunst.

Internationale erkenning

Sinds zijn terugkeer naar de kunstwereld heeft Olav van Lede diverse onderscheidingen ontvangen en wordt zijn werk vertegenwoordigd door gerenommeerde galerieën wereldwijd. Zijn vernieuwende en originele stijl blijft kunstliefhebbers inspireren en boeien.

Bezoek onze galerie in Amersfoort om ‘Never Forget’ en andere werken van Olav van Lede te bewonderen, of bestel eenvoudig online. Voor buitenlandse bestellingen neem je contact met ons op.