Homard 54

3.200,00

  • Techniek Mixed Media
  • Afmeting 120 x 120 cm
  • Oplage Unica
  • Kunstkoopregeling 10 X 320,00 rentevrij
Artikelnummer: RDRLU Categorie:
Stel een vraagSnel antwoord
Ontvang een gepersonaliseerde preview op jouw muur!Gratis

Beschrijving

Deze kreeft, met een formaat van 120×120 cm, begeeft zich op originele pagina’s uit het kookboek ‘Ik Kan Koken’ van P.J. Sarels van Rijn uit 1959. Het kunstwerk is te zien in onze galerie in Amersfoort maar ook online te koop. Wordt geleverd met certificaat van echtheid. Levertijd 1-3 werkdagen.

Kunstenaar Olav van Lede daagt het veelgehoorde advies uit om het verleden achter je te laten. Hij betwijfelt of dat altijd de juiste benadering is, gezien de talloze unieke en waardevolle momenten die het verleden herbergt, vol leermomenten, nostalgie en vernieuwing. In zijn werk richt Olav zich op historische documenten en onderwerpen, die hij verbindt met levendige iconen of objecten. Hij verkent diverse thema’s, zoals ruimtevaart, oorlog, strategie, culinaire tradities en nostalgie. Het creatieve proces begint voor hem ver buiten zijn atelier, waar hij op zoek gaat naar historische bronnen bij verzamelaars, antiquairs en musea. Op deze manier brengt Olav opmerkelijke, ontroerende en soms confronterende feiten en momenten uit het verleden opnieuw onder de aandacht, wat resulteert in kunstwerken die zowel mooi als betekenisvol zijn.

Geboren op 28 juni 1976 in Montreal, Canada, maakte Olav van Lede een reis via België, Engeland en Frankrijk voordat hij aan het begin van de 21e eeuw in Amsterdam belandde. Daar vond hij onderdak in een oud atelier in het stadsdeel Oud Zuid, waar hij vele jaren woonde en zichzelf artistiek ontwikkelde, geïnspireerd door grootheden als Roy Lichtenstein en Andy Warhol. In deze periode kwamen zijn eerste werken tot stand, die al snel hun weg vonden naar diverse huizen en kantoren.

Met zijn bruisende ideeën bracht Olav vervolgens zijn eigen interieurlijn op de markt, inclusief kleine meubels, verlichting en accessoires. Alles doordrenkt met een vleugje humor en ontworpen onder het motto ‘a smile in the mind’, onder zijn eigen label en beheer. Maar in het begin van 2022 voelde hij opnieuw de drang om terug te keren naar zijn oorspronkelijke passie. Hij nam opnieuw een atelier in gebruik en richtte zich volledig op zijn kunst.

Sinds 2022 heeft Olav met zijn vernieuwende, herkenbare en originele stijl diverse onderscheidingen ontvangen. Zijn werk wordt nu vertegenwoordigd door verschillende gerenommeerde galerieën en is in trek bij kunstliefhebbers wereldwijd.