Sphalerite

1.995,003.650,00

  • Techniek Gemengde techniek op linnen
  • Oplage 25
Artikelnummer: TEVVD Categorie:
Stel een vraagSnel antwoord
Ontvang een gepersonaliseerde preview op jouw muur!Gratis

Beschrijving

Kunstwerk ‘Sphalerite’ door Karin Vermeer

Unieke kunstwerken beschikbaar bij Amersfoort Art

Bij Amersfoort Art bieden we exclusief de mogelijkheid om kunstwerken van Karin Vermeer in diverse formaten aan te kopen of te huren. Elk werk is beschikbaar in een beperkte oplage van maximaal 25 stuks, zodat u altijd een uniek stuk in huis haalt dat perfect aansluit bij uw situatie.

Ontdek ‘Sphalerite’

‘Sphalerite’ is een kunstwerk van Karin Vermeer dat een opvallende spanning uitstraalt. Het model is duidelijk aanwezig, maar lijkt zich tegelijkertijd wat terug te trekken, met een subtiel teken van aanwezigheid. Dit creëert een boeiend spanningsveld dat uitnodigt om naar te kijken en even bij weg te dromen.

Techniek en materialen

Dit kunstwerk is een combinatie van fototechnieken en acryl op linnen, bewerkt met diverse soorten structuurpasta’s voor een verbluffende uitstraling. Het is gespannen op kwaliteitslinnen, waarbij ook de zijkanten zorgvuldig zijn doorgeschilderd, waardoor het direct aan de muur kan worden gehangen.

Handgemaakt en uniek

Alle kunstwerken van Karin Vermeer worden met de hand vervaardigd en vertonen subtiele verschillen. Dit maakt elk stuk uniek. In onze galerie presenteren we een uitgebreide collectie kunstwerken van Karin Vermeer, waaronder ‘Sphalerite’. Dit werk wordt geleverd met een certificaat van echtheid en is ook online te bestellen.

Het artistieke proces van Karin Vermeer

Karin Vermeer deelt haar artistieke proces: “Mijn werk is een samensmelting van verschillende foto’s/afbeeldingen en verf die ik op de computer en canvas combineer om een nieuwe voorstelling te creëren. Mijn favoriete onderwerp is het vrouwengezicht. Ik gebruik foto’s van mensen, oude muren, grunge-posters en andere boeiende onderwerpen om telkens een nieuw beeld te vormen. Nadat het digitale deel is afgerond, wordt de afbeelding afgedrukt en begin ik met schilderen. Ik bouw het kunstwerk op met meerdere lagen structuur, gels en verf. Op deze manier probeer ik het digitale beeld weer tastbaar te maken. Mijn werk draait niet zozeer om uitleg en concept; het is een spel en alles draait om het beeld. Ik begin doorgaans met een blanco doek, maar door te kijken naar beelden die me interesseren en deze te combineren, ontstaat geleidelijk aan een nieuw beeld. Alle werken worden op aanvraag gemaakt in elke gewenste afmeting. De meeste van deze werken zijn een mix van print, verf, korrelgel, zware gel en matte of glanzende vernis. Handgemaakt, elk werk is individueel net even anders en wordt uitgebracht in een oplage van maximaal 25 stuks, genummerd en gesigneerd.”

Bezoek onze galerie

Kom langs in onze galerie in Amersfoort om ‘Sphalerite’ en andere prachtige werken van Karin Vermeer te bezichtigen. Wij helpen u graag bij het vinden van het perfecte kunstwerk voor uw interieur.