Magnolia versus Hazel

3.350,00

  • Techniek Mixed media op Linnen
  • Afmeting 100 x 130 cm
  • Oplage Unica
  • Kunstkoopregeling 10 x 335,00 rentevrij
  • Kunstuitleen 100,50 p/maand
  • U spaart 67,00 p/maand
Huur voor € 100,50 p/m
Artikelnummer: IWBGL Categorie:
Stel een vraagSnel antwoord
Ontvang een gepersonaliseerde preview op jouw muur!Gratis
Uitleg over kunstuitleenBekijken

Beschrijving

Magnolia versus Hazel: een uniek kunstwerk van Karin Vermeer

Unieke combinatie van fototechnieken en acryl op linnen

In tegenstelling tot de kleine edities die Karin Vermeer doorgaans maakt is Magnolia versus Hazal een uniek exemplaar. Karin verteld hierover: ‘Een tijdje geleden liep ik mijn tuin in en zag dat de magnolia begon te bloeien. Dat is altijd een favoriet voor mij geweest. Deze boom is zo mooi om naar te kijken, maar het verhaal erachter is ook buitengewoon. Mevrouw Derks plantte de boom samen met haar zus toen ze nog een klein meisje was. Ze had er haar hele leven gewoond, zelfs toen we begonnen in ons nieuwe huis dat onze tuinen met elkaar verbond. Mevrouw Derks is enige tijd geleden overleden op hoge leeftijd (ze moet ongeveer 84 jaar oud zijn geweest, denk ik), maar ze heeft zo’n speciaal geschenk achtergelaten in onze buurt. Ik maak jaarlijks foto’s van de bomen, maar dit jaar ben ik begonnen met het maken van nieuwe ontwerpen met de bomen. De afmeting van dit schilderij is 100x130cm, gemonteerd op een aluminium frame, gemaakt met fotografie, geprint op papier, geplakt op het canvas en afgewerkt met gel medium voor de structuur, acryl, olieverf en olie sticks. Ik heb het aangebracht met penselen, sponzen en paletmessen.’

Hoogwaardige materialen en afwerking

Karin Vermeer maakt gebruik van kwaliteitslinnen, waarbij de zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Dit betekent dat het kunstwerk direct aan de muur kan worden gehangen. Elk kunstwerk van Karin wordt met de hand vervaardigd en is daardoor uniek. Amersfoort Art beschikt over de grootste collectie kunstwerken van Karin Vermeer in Nederland.

Bezoek onze galerie

Wij nodigen u van harte uit in onze galerie in Amersfoort. Neem gerust contact met ons op om te informeren welke werken momenteel beschikbaar zijn.

Over de kunstenaar: Karin Vermeer

Karin Vermeer creëert haar kunstwerken door een mix van verschillende foto’s, afbeeldingen en verf te combineren op zowel de computer als canvas. Haar favoriete onderwerp is het vrouwengezicht, waarbij ze foto’s van mensen, oude muren, grunge-posters en andere interessante onderwerpen gebruikt om nieuwe beelden te creëren. Nadat het digitale gedeelte klaar is, wordt de afbeelding afgedrukt en begint ze erover te schilderen. Ze creëert het kunstwerk met vele lagen structuur, gels en verf, waardoor het digitale beeld tastbaar wordt.

Ook beschikbaar in onze Kunstuitleen

Dit unieke kunstwerk van Karin Vermeer is ook beschikbaar in onze kunstuitleen. Per maand betaal je €100,50 en hiervan spaar je €67,00. Je kunt ten alle tijden het kunstwerk aankopen en het opgebouwde spaartegoed wordt dan in mindering gebracht. Vragen? Kijk op onze kunstuitleen pagina of neem contact met ons op.