Fleurig Duo

995,001.145,00

  • Techniek Metaal
  • Afmeting 180 cm
  • Oplage Unica
  • Kunstuitleen 29,85 p/maand
  • U spaart 19,90 p/maand
Huur voor € 29,85 p/m
Artikelnummer: DHOQP Categorie:
Stel een vraagSnel antwoord
Uitleg over kunstuitleenBekijken

Beschrijving

Fleurig Duo – kleurrijk tuinbeeld van Jörg Ridderbusch

Unieke eye-catcher voor uw tuin

‘Fleurig Duo’ is een opvallend en kleurrijk tuinbeeld van de getalenteerde kunstenaar Jörg Ridderbusch. Dit indrukwekkende kunstwerk, inclusief sokkel, heeft een hoogte van 180 cm en weegt ongeveer 50 kg. Het wordt geleverd met een certificaat van echtheid, wat de uniciteit en authenticiteit van dit prachtige stuk bevestigt. Dit beeld kan zowel binnen als buiten geplaatst worden en is te bezichtigen in onze galerie.

Beschikbaar in onze kunstuitleen

Dit prachtige beeld van Jörg Ridderbusch is ook beschikbaar in onze kunstuitleen. Dit biedt u de mogelijkheid om dit unieke kunstwerk tijdelijk in uw eigen omgeving te ervaren.

Materialen en techniek

Jörg Ridderbusch maakt voornamelijk gebruik van gerecyclede materialen van staal. Van trapleuningen bouwt hij bijvoorbeeld tronen voor koningen en koninginnen en van autovelgen maakt hij de mooiste vleugels voor vogels. Jörg voegt hiermee emotie toe aan materiaal dat door velen als kil en zielloos wordt ervaren, materiaal dat zich bovendien aan het eind van zijn levenscyclus bevindt. Dat kille materiaal verwerkt hij op speelse wijze en combineert hij met kleurrijke fantasiefiguren die zo uit een wereld van sprookjes en sagen lijken te zijn weggelopen.

Contrast en fascinatie

Het oude, geoxideerde ijzer staat in schril contrast met de vele kleuren waardoor de kunstobjecten van Ridderbusch meteen in het oog springen en veel mensen fascineren. Het werk van Ridderbusch is zeer geschikt als buitenkunst, vanwege de omvang maar eveneens vanwege het ‘natuurlijke’ karakter: het roestbruin van het ijzer en de frisse, vrolijke kleuren van de fantasiedieren. In een tuin of buitenruimte fungeren zijn beelden als ware eyecatchers waar het oog telkens opnieuw weer naar afdwaalt.