Wild Bunny I

895,00

  • Techniek Leder op dibond
  • Afmeting 120 x 100 cm
  • Oplage 75
Artikelnummer: XNMKE Categorie:
Stel een vraagSnel antwoord
Ontvang een gepersonaliseerde preview op jouw muur!Gratis

Beschrijving

Amersfoort Art beschikt over een grote collectie kunstwerken van Hans Jochem Bakker. U bent van harte welkom in onze galerie in Amersfoort. Dit bijzonder mooie kunstwerk van Hans Jochem Bakker is vervaardigd in een beperkte oplage van 75 stuks. Gedrukt en bewerkt op leder, wat een bijzonder patroon met een indrukwekkende structuur oplevert. Het kunstwerk is verlijmd op een aluminium dibond plaat, voorzien van een kwaliteitsframe. Het kunstwerk kan dus zo aan de muur! Wordt geleverd met certificaat van echtheid. Beschikbaar in onze kunstuitleen en uiteraard ook online aan te kopen. Na ontvangst van de bestelling nemen wij contact met u op om een bezorgafspraak in te plannen. U heeft altijd 14 dagen recht van retour. Levertijd 1 à 2 werkdagen.

Hans Jochem Bakker (1948) woont en werkt in Nederland. Hij is een autodidact uit een oud kunstenaarsgeslacht. Geïnspireerd door kunstenaars als Salvador Dalí, Miró en Picasso heeft hij delen van hun zuidelijke temperament overgenomen in zijn thematiek, zoals een bijzondere belangstelling voor stieren gevechten, vogels, paarden en vrouwen.

In zijn vroegere periode trad hij voornamelijk in het voetspoor van Salvador Dali, zich bedienend van thematiek vol van mystieke en nachtmerrie-achtige beelden. Dat leverde zeer gedetailleerde, buitengewoon knap geschilderde visioenen op. Zijn werkwijze werd hierna expressionistisch. De kunstenaar had zich bevrijd van zijn zelf aangelegde dwangbuis en uit het nieuwe werk sprak van meet af aan de tomeloze vreugde over die bevrijding.

Zo spontaan mogelijk, eerlijk, recht uit gepassioneerde kunstenaarshart. Alles is in beweging, en dat is ook de belangrijkste reden om te blijven schilderen. Daarmee wordt de schilderhandeling compleet en wordt het schilderij een eenheid van vorm, kleur en beweging.