Happy Cow IV

175,00

  • Techniek Handbeschilderd kunsthars
  • Afmeting 30 x 12 x 8 cm
  • Oplage 125
Artikelnummer: PD-HC4 Categorie:
Stel een vraagSnel antwoord
Ontvang een gepersonaliseerde preview op jouw muur!Gratis

Beschrijving

Kunstobject gemaakt door Peter Diem. Het betreft een serie Vrolijke koe objecten in zijn herkenbare schilder stijl. Elke koe heeft een andere voor en achterkant. De Vrolijke koeien zijn gemaakt van hoogwaardige kunsthars en hebben een formaat van 30 x 12 x 8 cm. De kunstobjecten zijn gesigneerd en genummerd. De editie is 125 stuks per kleur. De kunstobjecten zitten in een trendy zwarte verpakking met een bijzondere sluiting en dienen dan ook als een ideale geschenk.

Peter Diem (Coburg, 1954) is een Nederlands kunstenaar. Hij schildert als een wervelwind, hij lééft zijn kunst. Krachtige doeken, exponenten van zijn explosieve levensstijl. Zijn grote liefde ontdekt hij al vroeg. Amsterdam is de plek van waaruit hij nu de wereld overtrekt op jacht naar kleuren en emoties. Alsof hij een gevecht tegen de tijd (Diem wil eeuwig leven), vertaalt hij bij terugkomst zijn gevoel expressief in verf.

Koortsachtig, heftig en met krachtige streken worden enorme hoeveelheden verf op het doek aangebracht, desnoods rechtstreeks uit de tube en met twee handen tegelijk. Behalve vrolijke koeien en geschilderde reis-impressies werkt hij vol overgave aan zijn kosmische thema’s. De doeken vertegenwoordigen een complexe ontdekkingsreis, waarin je zoekt en vindt. Zijn betrokkenheid bij zijn werk is zo intens dat hij soms maar moeilijk afstand van zijn doeken kan doen.

Peter Diem is onlosmakelijk verbonden met zijn koeien-schilderijen.