Balloon Dog Gold

750,001.195,00

  • Techniek Hoogwaardig kunsthars
  • Oplage 500
  • Inclusief Luxe geschenkverpakking
Artikelnummer: SJMOR Categorie:
Stel een vraagSnel antwoord

Beschrijving

Balloon Dog Gold: een kunstwerk van moderne kunst

Deze fraaie, zeer hoog afgewerkte Balloon Dog Gold is verkrijgbaar in twee formaten: L (30 x 30 x 12 cm) en XXL (42 x 47 x 16 cm). Elk exemplaar wordt geleverd in een luxe geschenkverpakking en is voorzien van een certificaat van echtheid. Deze exclusieve editie is gelimiteerd tot slechts 500 exemplaren, waardoor het een verzamelobject is.

Over Editions Studio

Afkomstig uit Frankrijk, heeft Editions Studio zich gevestigd als een gerenommeerde naam in de kunstwereld. Onze toewijding aan het leveren van kunstwerken van superieure kwaliteit heeft ons een enorme populariteit opgeleverd onder kunstliefhebbers en kenners wereldwijd.

De iconische Balloon Dog-serie

Onze meest gerenommeerde series, Balloon Dog en Balloon Rabbit (after), zijn te zien geweest in enkele van de meest prestigieuze galerijen en veilinghuizen over de hele wereld, van Europa tot Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en daarbuiten. Welkom in de boeiende wereld van Editions Studio Art! Wij creëren adembenemende en toch betaalbare kunstwerken, verkrijgbaar in beperkte oplages, geïnspireerd door enkele van ’s werelds meest iconische kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw.

De oorsprong van Balloon Dog

De iconische Balloon Dog van Jeff Koons behoort tot zijn gevierde serie Celebration uit 1994. Deze serie omvat twintig glimmende metalen sculpturen en ongeveer vijftien boeiende olieverfschilderijen. Naast de vijf metalen honden vervaardigde Koons paaseieren, Valentijnsharten en diamanten, allemaal versierd met zijn kenmerkende reflecterende roestvrijstalen afwerking. Door de visie en het nauwgezette proces van Koons overstijgen deze gewone objecten hun alledaagse eenvoud en worden ze weelderige symbolen van vreugde, luchthartigheid en de onschuld van de kindertijd.

Een conceptueel kijkje in het kunstwerk

Over zijn keuze voor ballondieren als onderwerp voor Balloon Dog zei Koons: “Ik heb altijd van ballondieren genoten omdat ze net als wij zijn … Wij zijn ballonnen. Je haalt diep adem en je ademt in, het is een optimisme. Je ademt uit, en het is een soort symbool van de dood.” Je kunt deze luchthartigheid zeker voelen via zijn Balloon Dog, die de vreugde en levendigheid van de kindertijd oproept.

Op een gedurfde manier heeft Jeff Koons consequent beweerd dat zijn werk niet bedoeld is om een specifieke of vooraf bepaalde betekenis over te brengen. In plaats daarvan benadrukt hij de rol van de kijker bij het vormgeven van de interpretatie van het kunstwerk. Dit idee wordt versterkt door zijn voorkeur voor reflecterende materialen, die de kijker actief betrekken en een persoonlijke kijkervaring creëren. Op een fascinerende manier verheft Koons de eenvoudige ballonhond, een vluchtig en goedkoop object, tot een permanent en immens waardevol kunstwerk, waardoor het een nieuw niveau van betekenis en duurzaamheid krijgt.

Een unieke kans voor kunstliefhebbers

Balloon Dog Gold is niet alleen een eerbetoon aan Jeff Koons’ iconische werk, maar ook een unieke kans om een stukje moderne kunstgeschiedenis in huis te halen. Met slechts 500 exemplaren wereldwijd, is dit een kunstwerk dat zowel de esthetische als de verzamelwaarde bezit.

Voeg dit kunstwerk toe aan je collectie en ervaar de tijdloze schoonheid en het vakmanschap van Balloon Dog Gold.