Hóngsè huìhuà (Verkocht)

  • Techniek Acryl op linnen
  • Afmeting 100 x 100 cm
  • Oplage Unica
Artikelnummer: RNJEB Categorie:
Stel een vraagSnel antwoord
Ontvang een gepersonaliseerde preview op jouw muur!Gratis

Beschrijving

Hóngsè huìhuà (Chinees voor Rood schilderij) is een zeer mooi lyrisch abstract kunstwerk van Bart van Ooijen. Opgespannen op kwaliteitslinnen waarvan de zijkanten zijn doorgeschilderd. Het kunstwerk kan dus zo aan de muur maar is ook leverbaar in een fraaie, strakke baklijst. Het betreft uiteraard een uniek werk en wordt geleverd met certificaat van echtheid. Te zien in onze galerie in Amersfoort maar het is ook mogelijk dit kunstwerk online aan te kopen. Na ontvangst van de bestelling nemen wij contact met u op om een bezorgafspraak in te plannen.  Verzekerde verzending per koerier in Nederland en België € 39,95. Levertijd 1-2 werkdagen.

Bart van Oijen (Vlijmen, 1949) is een Nederlands kunstenaar. Van 1970 tot 1975 volgde hij zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Na zijn opleiding werkte hij aanvankelijk op een illustratieve, vaak sprookjesachtige wijze. Meestal figuratief en duidelijk herkenbaar.

Bart van Oijen begon langzamerhand zijn werk te abstraheren, d.w.z. hij begon de werkelijkheid vervreemden, of zelfs geheel afscheid te nemen van die werkelijkheid, door alleen maar gebruik te maken van vorm en kleur. Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met felgekleurd lyrisch abstract werk; zijn technieken omvatten voornamelijk acrylverf op doek en gemengde technieken op doek en papier. Van Oijen gebruikt zelden kwasten en penselen; hij heeft heel duidelijk zijn eigen technieken gevonden, waarbij hij zich niets aantrekt van conventionele werkwijzen, en met een gerust hart oude lappen en zijn vingers gebruikt om tot het gewenste resultaat te komen. Van Oijen wil op de nu bestaande schoonheid rondom de mens wijzen. Zijn abstracte werk heeft meestal een onderwerp uit de natuur als picturaal startpunt, maar al werkende blijft daar meestal weinig van over.