Toro de Luces (Stier van licht)

4.450,00

  • Techniek Wire Art
  • Afmeting 85 x 135 cm
  • Oplage Unica
  • Inclusief Witte baklijst
  • Kunstkoopregeling 10 X 445,00 rentevrij
Artikelnummer: ZZBIG Categorie:
Stel een vraagSnel antwoord
Ontvang een gepersonaliseerde preview op jouw muur!Gratis

Beschrijving

‘Picasso en de stieren, Goya en de stieren, de prehistorische schilderijen in de grotten van Altamira en de stieren. Waarom is de stier zo vertegenwoordigd in de kunstgeschiedenis? Zijn macht, zijn kracht, zijn magie. Het vertegenwoordigen betekent begrijpen en misschien zelfs beheersen.’

Toro de Luces (Stier van licht) is een indrukwekkend staaldraad kunstwerk van Ángeles Nieto, uiteraard een unica. Het werk is volledig handgemaakt geplaatst in een 5cm diepe witte baklijst. Dit kunstwerk komt in het echt nog beter tot zijn recht en we nodigen je dan ook van harte uit in onze galerie in Amersfoort om het te bewonderen.

Angeles Nieto (Madrid, 1963) is een Spaanse kunstenares. De werken van haar hebben iets gemeenschappelijks: levendigheid, een eigenschap die zij ook persoonlijk uitstraalt. Zuidelijke invloeden zoals helder licht, transparantie, opgewektheid die het zonlicht verspreidt. Een hele eigen stijl waarin vooral haar kleurgebruik opvalt, weloverwogen en tegelijkertijd uitbundig. Het mediterrane zonnetje lijkt te schijnen in haar werk. De schilderijen zijn uitbundig, kleurrijk, vol emotie en lijken dromen te bevatten. Laat je hart spreken is haar motto en dat is te zien aan haar bijzondere werk waar je nooit zomaar aan voorbij loopt. Ze vervaardigt het werk als een spel, een gesprek tussen wat geschilderd is en wat er nog geschilderd moet worden, altijd op zoek naar het evenwicht.

“Wij zijn stof (materie) van de sterren. Ons lichaam is gemaakt van dezelfde materie, ons spirituele leven ook. Wij vormen samen onderdeel van het universum, wij zijn ook sterren. De sterren (hemellichamen), de droomwereld, of het kunnen vliegen als expressie van vrijheid komen vaak terug in mijn beelden.”