Descubrimiento (ontdekking)

3.050,00

  • Techniek Acryl op Linnen
  • Afmeting 70 x 150 cm
  • Oplage Unica
  • Kunstuitleen 91,50 p/maand
  • U spaart 61,00 p/maand
  • Kunstkoopregeling 10 X 305,00 rentevrij
Huur voor € 91,50 p/m
Artikelnummer: JWKTO Categorie:
Stel een vraagSnel antwoord
Ontvang een gepersonaliseerde preview op jouw muur!Gratis
Uitleg over kunstuitleenBekijken

Beschrijving

Descubrimiento (ontdekking) is een zeer mooi schilderij van Angeles Nieto. Dit unieke kunstwerk is gemaakt met acrylverf op linnen. Angeles heeft het verder bewerkt met o.a. inkt, touw en oliepastel. De zijkanten van het werk zijn doorgeschilderd, het kan dus zo aan de muur! Wordt geleverd met certificaat van echtheid. Dit kunstwerk is te zien in onze galerie in Amersfoort en ook beschikbaar via onze Kunstuitleen.

Angeles Nieto (Madrid, 1963) is een Spaanse kunstenares. De werken van haar hebben iets gemeenschappelijks: levendigheid, een eigenschap die zij ook persoonlijk uitstraalt. Zuidelijke invloeden zoals helder licht, transparantie, opgewektheid die het zonlicht verspreidt. Een hele eigen stijl waarin vooral haar kleurgebruik opvalt, weloverwogen en tegelijkertijd uitbundig. Het mediterrane zonnetje lijkt te schijnen in haar werk. De schilderijen zijn uitbundig, kleurrijk, vol emotie en lijken dromen te bevatten. Laat je hart spreken is haar motto en dat is te zien aan haar bijzondere werk waar je nooit zomaar aan voorbij loopt. Ze vervaardigt het werk als een spel, een gesprek tussen wat geschilderd is en wat er nog geschilderd moet worden, altijd op zoek naar het evenwicht.

“Wij zijn stof (materie) van de sterren. Ons lichaam is gemaakt van dezelfde materie, ons spirituele leven ook. Wij vormen samen onderdeel van het universum, wij zijn ook sterren. De sterren (hemellichamen), de droomwereld, of het kunnen vliegen als expressie van vrijheid komen vaak terug in mijn beelden.”

Amersfoort Art beschikt over een mooie collectie schilderijen, zeefdrukken, monotypes en bronswerken van Angeles Nieto.